4 octombrie 2008:Dragi colegi şi "pretini", Mario Vargas Llosa, după ce a candidat la preşedinţia Republicii Peru, a publicat o carte autobiografică numită "Peştele în apă".
PROIECT JURNALISTICO-POLITIC: INVITAŢIE LA "PEŞTELE’N BALTĂ"
Dragi colegi şi "pretini", Mario Vargas Llosa, după ce a candidat la preşedinţia Republicii Peru, a publicat o carte autobiografică numită "Peştele în apă".
Nu-s megaloman să mă cred Llosa şi nici nu se organizează prezidenţiale anul acesta, aşa că m-am decis să candidez pentru un post de deputat în Colegiul Electoral 4 Ilfov, susţinut de Partidul Ecologist Român. Din această experienţă va rezulta o serie de articole despre întâmplările mele electorale, publicată în Jurnalul Naţional, care se va intitula "Peştele’n baltă". Pe lângă treaba jurnalistică intenţionez să atrag atenţia asupra nesimţiţilor care deversează, la propriu, căcat în Lacul Snagov, sufocă localităţile rurale de lângă Bucureşti cu palate kitsch din beton sau taie fără autorizaţie copaci.
Lansarea, felicitările, masa şi dansul vor avea loc duminică, 5 octombrie, la ora 14:00, la clubul Green Hours de pe Calea Victoriei numărul 120 (sediul GDS). Vă aştept acolo, cu o cantitate semnificativă de ţuică fără E-uri.
Al dvs.,
Toma Roman jr – reporter special la Jurnalul Naţional şi candidat PER pentru Camera Deputaţilor
ACADEMIA ROMĂNĂ: PARTENERIAT PENTRU PROMOVAREA CULTURII
Politicianul şi omul de afaceri grec Lazaros D. Efraimoglou, preşedintele Fundaţiei pentru Lumea Elenă (FHW), şi G. Metakides, fost director TI în Comisia Europeană, se află de trei zile în România la invitaţia vicepreşedintelui Academiei Române, Florin Filip.
Cei doi oaspeţi au solicitat o întâlnire cu Dan Voiculescu. Întâlnirea a avut loc joi seară la Restaurantul Capşa din Capitală, în cadrul ei discutându-se despre realizarea unor proiecte comune de promovare a culturii române şi elene în cele două ţări prin Fundaţia Dan Voiculescu. Atât Dan Voiculescu, cât şi Lazaros D. Efraimoglou au ca preocupare comună filantropia, deţinând fundaţii de binefacere.
DOCTOR HONORIS CAUSA
Ieri, Lazaros D. Efraimoglou a primit din partea Academiei Române distincţia Doctor Honoris Causa, în cadrul simpozionului "Moştenirea culturală în societate bazată pe cunoaştere". "Aş vrea să văd această întâlnire ca pe un început al unei noi colaborări între ţările noastre", a spus Efraimoglou, exprimându-şi speranţa realizării unei punţi între fundaţia sa privată, a cărei misiune constă în conservarea şi răspândirea valorilor culturale greceşti, şi organizaţii din România. Invitată la eveniment, Sanda Păduraru, directorul general al Fundaţiei Dan Voiculescu, a declarat că acestea sunt primele demersuri în vederea realizării unui proiect comun în cadrul cooperării între Grecia şi România, cel mai probabil în ceea ce priveşte programele educaţionale pentru tinerii talentaţi. Pe de altă parte, reprezentanţii Academiei Române şi-au manifestat interesul pentru construirea, în colaborare cu iniţiative private şi pe baza tehnologiilor avansate, a unei biblioteci virtuale a culturii româneşti. De altfel, Florin Filip, vicepreşedinte al Academiei Române, a vorbit în deschidere despre rolul procedeelor tehnice moderne în valorificarea patrimoniului cultural. (Gabriela Antoniu, Cristina Teodorescu)
ÎNTĂLNIRE: GUVERNUL ANALIZEAZĂ EFECTELE POMENILOR
Premierul Tăriceanu a convocat azi o întâlnire de lucru pentru a analiza situaţia creată după adoptarea de Parlament a majorării cu 50% a salariilor profesorilor.
De asemenea, miniştrii convocaţi vor analiza şi implicaţiile bugetare ale celorlalte solicitări de măriri salariale. La discuţie au fost chemaţi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, precum şi secretari de stat din ministere. Este posibil ca, după discuţie, Tăriceanu să-i trimită preşedintelui Traian Băsescu o informare cu privire la efectele aplicării legii de mărire a salariilor profesorilor cu 50%.
Citește pe Antena3.ro