x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

20 Apr 2005   •   00:00


  • 21 aprilie 2005
  • SALARII. Camera Deputatilor a aprobat ieri cresterile salariale pentru personalul din invatamant, propuse de Guvern printr-o ordonanta. Potrivit raportului adoptat de deputati, personalul didactic va beneficia in 2005 de o crestere cu 13,5% a salariilor de baza, cu 1,5% mai mult decat procentul avansat de Guvern. De asemenea, legea prevede recuperarea cresterilor neaplicate in lunile ianuarie si februarie. (Arthur Suciu)

    ALEGERI LOCALE. Cel tarziu pana la sfarsitul lunii septembrie vor avea loc alegeri pentru primari si consiliile locale in 21 de comune din 13 judete, a anuntat ieri Autoritatea Electorala Permanenta. Cele 21 de comune au fost infiintate in ultima perioada, acesta fiind si motivul pentru care se organizeaza alegeri. Se vor mai organiza alegeri si in alte doua localitati (Mihailesti-Buzau si Seini-Maramures), unde expira mandatul primarilor in functie.

    MAJORARE. 40% din sumele obtinute din vinzarea de publicatii interzise minorilor vor fi virate la Fondul National Cultural (FNC), au decis ieri deputatii. Textul initial stabilea nivelul cotei la 20%. Printre sursele dublate se numara si cota de 10% din incasarile realizate prin furnizarea serviciilor vocale cu continut erotic de catre agentii economici din sistemul de telefonie care ofera servicii cu valoare adaugata.

    ×
    Subiecte în articol: politic