x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Înregistrări din timpul discuţiilor dintre Traian Băsescu şi liderii PDL

Înregistrări din timpul discuţiilor dintre Traian Băsescu şi liderii PDL

16 Feb 2011   •   09:09
Înregistrări din timpul discuţiilor dintre Traian Băsescu şi liderii PDL
Sursa foto: Bogdan Iurascu /Jurnalul National
152056-.jpgVIDEO - Motivul pentru care preşedintele a luat in calcul varianta unui premier independent este teama că PDL ar putea pierde alegerile din 2012. Antena 3 a prezentat în exclusivitate înregistrări din timpul discuţiilor dintre şeful statului şi liderii PDL.

"Ceea ce eu am discutat cu preşedinţi de organizaţii judeţene a fost: care este calea. Plecând inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern ca soluţie de relansare a încrederii. Sau a propune ca ruptură necesară".



"Discuţiile s-au oprit la a ceea ce ar trebui să fie eventual un prim-ministru şi opţiunile majoritare aseară au fost pentru continuarea cu actualul premier. Eu am avut opţiunea unui prim-ministru tehnocrat, opţiune rezultată după o grămadă de  date şi nu sunt în poziţia de a merge împotriva poziţiei partidului".

"Vreau să mai ştiţi un lucru. Toată dezbaterea a fost făcută după o discuţie cu premierul. Am preluat opţiunea majoritară a preşedinţilor de organizaţii judeţene şi este de datoria mea să vă informez asupra concluziilor. N-aş vrea să reluăm subiectul cel puţin acum, dar e o temă de gândit pentru o perioadă de timp în care să analizăm, să avem o dezbatere corectă cu grupurile parlamentare, cu liderii organizaţiilor judeţene încât cu forurile decizionale ale partidului să găsim care sunt soluţiile necesare de relansare a guvernării, soluţia relansării partidului. Pentru că....vine 2012".



"Nu este o chestiune nici de neîncredere, nici de a căuta soluţii când nu este nevoie, dar cred că trebuie să începeţi să priviţi la realitatea anului 2012 care se apropie cu alegeri locale, alegeri legislative. Şi să priviţi la posibile formule de a continua guvernarea".

"Soluţia politică este continuarea cu acest guvern, pe care eu îl voi susţine......atenţie, că dacă nu daţi o soluţie cu perspectivă pozitivă tuturor parlamentarilor alianţei nu ştiu cât veţi mai avea majoritate".

"Dacă ne întâlnim cumva aici după o eventuală cădere a Guvernului şi dragii mei, aţi picat în 2009, nu voi face să vă spun decât "ce rău îmi pare".

"Nu aveţi din păcate capacitatea să staţi la un loc, să găsiţi să discutaţi şi să luaţi o decizie. ".

×
Subiecte în articol: basescu boc PDL