x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Ghişe demisionează din PNL

Ioan Ghişe demisionează din PNL

21 Iul 2014   •   20:34
Ioan Ghişe demisionează din PNL
Sursa foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto

Senatorul liberal Ioan Ghişe va demisiona din PNL, susţinând că fuziunea cu PDL este “inacceptabilă”. “Mâine îmi depun demisia la partid”, a declarat Ghişe pentru Agerpres.
El a motivat că demisia sa are la bază faptul că fuziunea PNL-PDL este inacceptabilă, dar şi că preşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, a fost desemnat candidat al partidului la Preşedinţie.
“Sunt două mari motive. Principalul motiv pentru mine este fuziunea cu PDL – este inacceptabilă. Atunci când au avut puterea au făcut rău poporului român, au tăiat pensii şi salarii atunci când decidea Băsescu şi a doua – un om care acum doi ani nu era membru de partid a fost promovat şi preşedinte al partidului, şi candidat la Preşedinţia României. Mi se pare totuşi prea mult”, a apreciat Ghişe. El a spus că va rămâne independent până după alegerile prezidenţiale şi că intenţionează să strângă semnături pentru candidatura sa la Preşedinţie. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că îi pare rău pentru orice membru care din motive temporare consideră că trebuie să plece “un pic” din partid. “Am aflat acum, în pauză, că domnul Ghişe intenţionează să ne părăsească. Nu ştiu care este gândirea domniei sale. Îmi pare rău pentru orice membru PNL care, din varii motive, temporare de obicei, consideră că trebuie să plece un pic din partid”, a declarat Iohannis, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente. Şi fostul lider al PNL, Crin Antonescu, regretă decizia lui Ghişe. “Îmi pare rău, îl cunosc pe domnul Ghişe de mulţi ani, suntem colegi de la începutul anilor ’90 în Parlament, după aceea domnia sa, sigur, vreo opt ani a fost primar. Nu avem aceleaşi păreri astăzi nici despre PPE, nici despre alte lucruri, dar nu regret mai puţin, pentru că domnul Ghişe e un om onest în felul lui şi un om care are are sinceritatea convingerilor lui. Dacă a plecat din PNL, cred că este o pierdere”, a spus Antonescu.

×
Subiecte în articol: ioan ghise