x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre relaţia cu Ponta: Răspundem de bunul mers al României. Lucrurile au intrat în normalitate

Iohannis, despre relaţia cu Ponta: Răspundem de bunul mers al României. Lucrurile au intrat în normalitate

07 Ian 2015   •   12:59
Iohannis, despre relaţia cu Ponta: Răspundem de bunul mers al României. Lucrurile au intrat în normalitate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că relația cu Victor Ponta este una președinte-premier normală.

”Așa am vrut să fie relația, cum se vede. O relație de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, de pact sau înțelegere. eu sunt președintele României, primul ministru are atribuțiile lui. Răspundem de bunul mers la României. Mi se pare normal să ne întâlnim atunci când situația o impune. Nu pot să îmi imaginez cum președintele și premierul să lucreze pentru România dacă nu vorbesc. Trebuie să existe discuții de lucru. Nu sunt discuții politice”, a declarat președintele.

Iohannis a precizat că între preşedinte şi premier nu trebuie să existe un "contract de coabitare".

”Trebuie să fiu informat despre lucrurile care se petrec. Sunt discuții cum se fac în toate țările și nimănui nu i se pare ceva senzaționale. E o schimbare de paradigmă. Nu la televizor își dau teme reciproc, într-o democrație normală. Nu trebuie să avem niciun contract de coabitare. Suntem obligați să ne ântâlnim ca să prevenim apariția unor teme de conflict între palate. Lucrurile au intrat repede într-o normalitate. Că nu au văzut toți această normalitate nu e o problemă, ea se va instaura pentru că așa este bine”, a mai spus Iohannis.
 
 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis Victor Ponta