x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Dreptul cetăţenilor de a iniţia un referendum trebuie respectat

Iohannis: Dreptul cetăţenilor de a iniţia un referendum trebuie respectat

04 Mai 2018   •   19:13
Iohannis: Dreptul cetăţenilor de a iniţia un referendum trebuie respectat

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că dreptul cetăţenilor de a iniţia un referendum trebuie respectat. Şeful statului a fost întrebat cu privire la referendumul pentru definirea familiei.

"Este destul de inoportun ca preşedintele să se exprime în acest fel asupra unei iniţiative cetăţeneşti. În Constituţie scrie că cetăţenii au dreptul la iniţiativă şi, dacă au dreptul şi au făcut-o, acest drept trebuie respectat. Mai departe şi iniţiatorii trebuie să îşi susţină punctul de vedere şi cei care nu sunt de acord trebuie să îşi susţină punctul de vedere, să explice de ce nu sunt de acord. Eu am spus-o şi o repet: este nevoie de foarte multă toleranţă din ambele părţi, fiindcă dacă pornim o luptă cvasi-politică acerbă între susţinătorii iniţiativei şi adversarii iniţiativei nu ajută pe absolut nimeni. Aceste lucruri trebuie tratate cu calm, trebuie respectată ad literam legea şi atunci românii se vor exprima", a arătat Iohannis.

El a spus că va analiza alături de specialiştii din Administraţia Prezidenţială legea privind organizarea referendumului, iar la momentul potrivit va face un anunţ în legătură cu acest act normativ. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis