x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis îi va aviza pe Drăghici şi Vasilescu

Iohannis îi va aviza pe Drăghici şi Vasilescu

de Gabriela Antoniu    |    03 Dec 2018   •   09:38
Iohannis îi va aviza pe Drăghici şi Vasilescu

1 Decembrie a trecut, iar preşedintele Iohannis este aşteptat să ia o decizie în privinţa numirii noilor miniştri Olguţa Vasilescu  la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi şi a revocării celor care deţin aceste portofolii. E săptămâna în care expiră şi ultimatumul dat pe această temă şefului statului de liderul PSD, Liviu Dragnea. În caz contrar, PSD intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională.

 

În ciuda declaraţiilor prin care îşi anunţau prezenţa incertă sau absenţa la Parada militară de 1 Decembrie, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă au participat alături de preşedintele Iohannis la festivităţile de Ziua Naţională  de la Arcul de Triumf. Prima care a spart gheaţa, după şicanele de miercuri, de la şedinţa solemnă din Parlament, a fost premierul Viorica Dăncilă. Ea a răspuns invitaţiei lui Iohannis şi a participat la recepţia organizată vineri de şeful statului la Cotroceni, de Ziua Naţională.

Sociologul Marius Pieleanu a declarat pentru Jurnalul că, deşi au fost diverse fumigene aruncate, referitoare atât la Mircea Drăghici, cu aşa-zisele sale dosare la Parchet, cât şi la Olguţa Vasilescu,  el crede că “în prima parte a acestei săptămâni preşedintele va aviza cele două propuneri.  Altfel, arunci ţara într-o discuţie absolut inutilă, într-un joc de-a şoarecele şi pisica în care nimeni nu are de câştigat decât, ce să vezi, România. Hai să-i lăsăm şi pe oamenii ăştia poate reuşesc să facă ceva atât la Transporturi, cât şi la Dezvoltare. Şi poate ne trezim şi noi cu nişte spitale, nişte şcoli, autostrăzi. Mai avem timp”.

În acest context, Marius Pieleanu mai spune că Iohannis nu a luat până acum o decizie în privinţa celor doi pentru că e în campanie electorală şi vrea să arate că este preşedinte-jucător, ca şi Traian Băsescu. “Cred că îl şi admiră pe Băsescu şi îl imită. Încearcă să câştige votanţi din zona asta a haştagistilor, a rebelilor, a neomarxiştilor, iar aceştia vor luptă până la moarte şi sânge pe pereţi cu PSD-ul. Îşi hrăneşte electoratul cu astfel de atitidini care sunt la limita constituţionalităţii. Pur şi simplu îl interesează încă un mandat de preşedinte”, explică sociologul .

 

Săptămâna începe sub auspiciile unor concesii făcute de reprezentanţii PSD în războiul cu Iohannis pe tema remanierii Guvernului. Întrebarea e dacă vor mai fi astfel de concesii de ambele părţi sau cele două tabere vor continua războiul. Sociologul Marius Pieleanu spune că în mod normal ar trebui îngropată securea războiului în perspectiva Preşedinţiei  române a UE

 

Liviu Dragnea a participat la Parada  militară de la Arcul de Triumf, parând astfel eventuale reacţii negative în presa ostilă cum că i-ar fi fost frică de popor, spune sociologul Marius Pieleanu

×