x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă

Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă

09 Ian 2020   •   19:02
Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că este de părere că alegerile anticipate sunt posibile și că se va implica personal pentru realizarea acestora.

„Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru promovarea conceptului de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă îi va cere premierului Orban să-și depună mandatul, în eventualitatea în care PSD nu va depune o moțiune de cenzură, șeful statului a răspuns:

„E o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern.

Este, evident, moțiunea de cenzură, o variantă prin care se poate inițializa acest proces dar, tehnic, și demisia este o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta ;și cu premierul, care din câte știu eu își dorește alegeri anticipate, așa cum le doresc și eu”, a mai spus Iohannis.

Antena3

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis