x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: La referendumul pentru familie, românii au dat o lecţie infatuaţilor care au propagat ura

Iohannis: La referendumul pentru familie, românii au dat o lecţie infatuaţilor care au propagat ura

19 Mar 2019   •   21:35
Iohannis: La referendumul pentru familie, românii au dat o lecţie infatuaţilor care au propagat ura

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că la referendumul pentru redefinirea familiei, care a fost organizat anul trecut, românii au dat o lecţie "infatuaţilor care au propagat ura".

"Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe şi trebuie să ne amintim sau să ne reamintim că aceste lucruri sunt statuate şi în Constituţia noastră. Deci nu trebuie să mergem undeva să le căutăm, le avem în Constituţie. Însă cu siguranţă că nu este suficient ca un lucru să fie scris în Constituţie, trebuie şi să fie respectat şi, mai mult, să fie transpus în practică. În această zonă cred că societatea mai are un drum lung de parcurs. Este vorba de acceptare, este vorba de educaţie şi este vorba de toleranţă. Vă amintiţi, când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-odată, am devenit inamicul public numărul unu pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranţi. Şi s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Dacă vrem să revenim la conceptul acela 'înţelepciunea mulţimii', românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puţin a acelei părţi care a promovat agresiv şi cu un discurs bazat de multe ori pe ură şi intoleranţă acel referendum. Românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înţeleg şi, la o adică, acţionează cu totul şi cu totul altfel decât se aşteaptă unii politicieni şi unii sociologi", a afirmat Iohannis, la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către One World România.

Şeful statului a fost întrebat care e rolul politicienilor pentru combaterea homofobiei, în contextul în care Senatul a respins două proiecte care vizează parteneriatul civil şi dacă poate exista stat de drept fără drepturile omului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ură referendmul pentru familie lectie