x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Nu o să fiu de acord să facem alegeri când epidemia încă există

Iohannis: Nu o să fiu de acord să facem alegeri când epidemia încă există

28 Apr 2020   •   19:16
Iohannis: Nu o să fiu de acord să facem alegeri când epidemia încă există

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că nu va fi de acord să fie organizate alegeri, atât timp cât există un „număr semnificativ de bolnavi”, adăugând că turul de scrutin va avea loc atunci când nu va mai exista un pericol pentru populație.

„Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei. (...) Primul lucru este că ne spun tot mai mulţi experţi că nu vom scăpa de virus şi va trebui să găsim un mod de a trăi cu această boală (...) Important e, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populație. Eu n-o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, alegeri parlamentare. Dar dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate”, a spus șeful statului, marți seara, într-o conferință de presă.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea, „în septembrie sau în octombrie sau în decembrie, alegeri”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis