x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Nu trebuie să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea

Iohannis: Nu trebuie să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea

12 Ian 2015   •   15:41
Iohannis: Nu trebuie să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la Palatul Cotroceni, că "trebuie să asigurăm fondurile necesare armatei pentru programele de înzestrare cu tehnică modernă".

"Europa şi NATO trebuie să facă faţă celei mai mari provocări de securitatea de la Războiul Rece încoace. Suntem membri NATO, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat azi partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament pentru consultări pe tema finanţării Apărării. Pe agenda discuţiilor a fost încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale.

După consultări, premierul Victor Ponta a spus că social-democraţii vor semna marţi cu preşedintele Iohannis un acord pe termen lung privind finanţarea sistemului de apărare.

"Susţinem ideea unui acord pe termen lung privind finanţarea sistemului de apărare. De altfel vom şi semna mâine, în numele PSD, acest acord. Şi ne dorim ca ceea ce am început în 2012 - adică în fiecare an mai mulţi bani pentru sistemul de apărare - să fie un proces de durată şi asumat de toate forţele politice, indiferent de momentul în care se afla la guvernare sau in opoziţie", a spus Ponta.



×