x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Opţiunea PNL este fuziunea cu PDL

Iohannis: Opţiunea PNL este fuziunea cu PDL

de Agerpres    |    01 Iul 2014   •   18:13
Iohannis: Opţiunea PNL este fuziunea cu PDL

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că opţiunea liberalilor este clară şi aceasta vizează fuziunea cu PDL.

"Opţiunea, linia PNL este foarte clară şi a fost stabilită de Congresul PNL. PNL este clar pentru fuziunea cu PDL şi vor continua chiar astăzi negocierile cu noua echipă din partea noastră în deplină cunoştinţă de cauză şi cu decizia congresului în spate", a spus Iohannis, întrebat cu privire la declaraţia preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, referitoare la o alianţă cu PDL.

Quintus a declarat marţi că are îndoieli cu privire la fuziunea cu PDL, punctând că în condiţiile în care niciunul dintre cele două partide nu renunţă la identitate, singura soluţie de colaborare este alianţa.

"Eu am spus că după ce în statutul nostru am înscris protejarea valorilor fundamentale ale partidului nostru, adică nume, identitate, continuitate şi aşa mai departe şi este regulă de statut, înseamnă că dacă se face o fuziune se face în condiţiile acestea, adică în interiorul partidului, cel care fuzionează, în mod firesc, îşi pierde identitatea", a declarat Quintus, înainte de prima şedinţă a Biroului Politic Naţional de după congresul partidului.

PNL şi PDL au marţi o nouă întrunire pe tema fuziunii.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis fuziune pnl pdl