x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre eventuala rotativă la Cotroceni: „Poziția de președinte nu se ia la masa verde!”

Iohannis, despre eventuala rotativă la Cotroceni: „Poziția de președinte nu se ia la masa verde!”

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   11:05
Iohannis, despre eventuala rotativă la Cotroceni: „Poziția de președinte nu se ia la masa verde!”
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat zvonurile privind o eventuală înțelegere între partidele de guvernare pentru susținerea în comun a unor candidați în următoarele două cicluri electorale pentru Palatul Cotroceni. Nu cred că poziția de președinte se ia la masa verde, a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a dezvăluit că în principiu este de acord cu comasarea unor alegeri. Șeful statului a cerut ca decizia să se ia foarte repede.

„Discuția este legitimă pentru că patru rânduri de alegeri e foarte, foarte greu de gestionat. Ar fi o soluție să fie comasate, cum va gestiona coaliția aceste chestiuni, vom vedea. Nu e treaba președintelui să se implice în negocierile coaliției de guvernare, dar trebuie să se ia o decizie foarte repede”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a comentat și zvonurile privind o eventuală negociere între PSD și PNL pentru realizarea unei rotative de câte cinci ani la Palatul Cotroceni.

„Eu cred că pozița de președinte nu se ia la masa verde”, a transmis Iohannis.

Presedintele Romaniei a făcut declarațiile joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis cotroceni