x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, turul 2, varză de Bruxelles. Candidatul ACL şi-a dezamăgit mai mult de jumătate din votanţi

Iohannis, turul 2, varză de Bruxelles. Candidatul ACL şi-a dezamăgit mai mult de jumătate din votanţi

de Dan Constantin    |    Gabriela Antoniu    |    13 Noi 2014   •   12:48
Iohannis, turul 2, varză de Bruxelles. Candidatul ACL şi-a dezamăgit mai mult de jumătate din votanţi

În sediul de la Bruxelles al PPE, perspectiva retragerii din România steguleţului portocaliu este greu de acceptat. Pierderea preşedinţiei de candidatul ACL ar fi un unou eşec al popularilor după dezastrul electoral  din 2012. Eforturile pentru păstrarea lui Băsescu prin răsturnarea referendumului se văd fără finalitate dacă ştafeta nu va fi predată lui Iohannis.

Vizita fulger făcută la Bucureşti a liderului PPE, Joseph Daul, a avut drept obiectiv strângerea frontului băsist în spatele lui Iohannis. Misiune aproape imposibilă deoarece pe teren, Daul a constatat fragmentarea dreptei de ambiţiile personale ale unor politicieni fără anvergură, dar mai ales speriată de perspectiva valului de dosare penale care se poate prăbuşi peste liderii protejaţi până acum de Băsescu.

Daul a mai descoperit cu dezamăgire că omul aflat în poziţia de candidat la Preşedinţie, ca urmaş al băsismului, nu este deloc combativ şi pare depăşit de situaţie. Fostul fermier care s-a afirmat ca un salvator al francezilor în criza vacii nebune din 1975 a găsit la Bucureşti un politician lent în reacţii şI gândire, speriat de câteva găini din curtea sediului propriu de partid.

În perspectiva turului 2, pentru Klaus Iohannis, învins categoric în prima confruntare televizată, următoarele două zile de campanie sunt un supliciu. Echipa lui e dezorientată, descumpănită că nu-l poate revigora pe candidat nici cu o varză de Bruxelles. Iohannis are nevoie să câştige în plus două milioane de voturi faţă de primul tur. Ieşirea în public îi este defavorabilă şI spaima eşecului îl paralizează.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis bruxelles dezamagire votanti