x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisie; probabil - o nouă propunere după alegeri

Iohannis: Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisie; probabil - o nouă propunere după alegeri

26 Sep 2016   •   18:51
Iohannis: Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisie; probabil - o nouă propunere după alegeri
Sursa foto: Dragos Asaftei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisia de la şefia SIE, adăugând că va face o nouă propunere pentru conducerea serviciului, cel mai probabil, după alegerile parlamentare. 

"Am primit astăzi în jurul prânzului demisia domnului director Ungureanu. Domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie în permanenţă pregătit pentru a interveni în orice situaţie mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Aşadar, imediat ce am primit această demisie am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o şi în continuare serviciul va fi condus interimar sau până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu - prim-adjunctul directorului până astăzi. (...) Înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent imediat ce se face bine această situaţie", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

El a indicat că va face o nouă propunere pentru conducerea SIE, cel mai probabil, după alegerile parlamentare. 

"Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale şi sper să şi fie foarte ocupat cu o campanie curată aşa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Predoiu a mai fost o perioadă la interimat şi nu este o situaţie care reclamă o intervenţie foarte urgentă din partea Parlamentului, alta decât să ia act de demisia domnului Ungureanu. Probabil, voi face o propunere noului Parlament după alegeri", a afirmat şeful statului. 

Iohannis a precizat că a colaborat foarte bine cu Ungureanu. "Această zonă a spionilor întotdeauna este foarte interesantă şi este tărâmul unor poveşti interminabile. Nu, am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu. Vă amintiţi că eu l-am propus la conducerea SIE. Acum, din motive pe care probabil o să le aflu şi eu când vom avea ocazia să discutăm în linişte aceste lucruri, dar nu au fost astfel de situaţii care au dus la această situaţie", a spus preşedintele Iohannis, întrebat dacă a existat vreun conflict între el şi Ungureanu aşa cum s-a speculat în presă. 

Şeful statului a afirmat că încă nu s-a gândit la un succesor al lui Ungureanu. "Avem destul timp până după alegeri", a adăugat Iohannis. www.agerpres.ro

×