x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Voi candida indiferent de decizia Curţii Supreme. Candidatura e definitivă, voi fi pe buletinul de vot

Iohannis: Voi candida indiferent de decizia Curţii Supreme. Candidatura e definitivă, voi fi pe buletinul de vot

29 Sep 2014   •   15:28
Iohannis: Voi candida indiferent de decizia Curţii Supreme. Candidatura e definitivă, voi fi pe buletinul de vot

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat azi că va câştiga procesul în cazul dosarului său privind incompatibilitatea. El a precizat că va candida la alegerile prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ÎCCJ", a afirmat Iohannis într-un interviu acordat unui cotidian central.

Liderul PNL a spus că marţi se va da probabil un termen pentru a judeca această cauză.

"Probabil că vom afla mâine acest termen. Nu pornesc de la premisa că acest termen va fi înainte de alegeri şi atunci putem să spunem că nu este nicio problemă formală", a precizat Iohannis, conform Agerpres.

"Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat şi încă foarte bine acest proces. Nu există nicio chestiune suplimentară faţă de ce s-a discutat pe fond şi nu există pentru mine niciun motiv să cred că aş putea să pierd acest proces şi atunci, sigur, dacă ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, aş câştiga procesul şi ar fi scoasă această chestiune din discuţia publică", a spus liderul PNL.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat marţi admisibilitatea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Magistraţii ar fi trebuit să analizeze pe 25 septembrie, într-o şedinţă care nu era publică, o chestiune de procedură, şi anume, raportul asupra admisibilităţii în principiu a recursului ANI, însă această analiză a fost amânată pentru 30 septembrie.

Dacă recursul ANI va fi declarat admisibil în principiu, magistraţii vor stabili apoi un alt termen pentru judecarea pe fond a dosarului.

×