x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Vreau să fiu un preşedinte mediator şi integrator

Iohannis: Vreau să fiu un preşedinte mediator şi integrator

de Agerpres    |    18 Aug 2014   •   18:26
Iohannis: Vreau să fiu un preşedinte mediator şi integrator

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat că vrea să fie un preşedinte 'mediator şi integrator', pentru că în România ultimilor zece ani 'a fost prea multă disensiune, au apărut prea multe falii şi acest lucru trebuie să se schimbe'.

'Eu vreau să facem altă politică în România, vreau să lucrăm cu toţii împreună, nu unii împotriva celorlalţi, pentru a schimba starea lucrurilor. Vreau să fiu un preşedinte care nu vorbeşte despre statul de drept, eu voi fi un preşedinte care garantează statul de drept. Eu nu vreau să povestesc despre independenţa Justiţiei, eu voi fi un preşedinte care garantează independenţa Justiţiei', a afirmat Iohannis în discursul rostit luni, la Romexpo, la o întâlnire a conducerii ACL cu electoratul bucureştean.

Iohannis a spus că, deşi nu are atribuţii executive în reformarea unor domenii precum educaţia, sănătatea, sistemul de pensii, va avea grijă să existe o dezbatere în spaţiul public pentru a valorifica toate resursele existente în aceste domenii.

Iohannis a adăugat că vine de la Sibiu la Bucureşti pentru a schimba politica în România.

'Am demonstrat în Sibiu că se poate. Se poate face administraţie corectă şi pentru oameni, se poate face administraţie fără corupţie, se pot face proiecte fără gălăgie, fără spectacol, cu seriozitate. Voi demonstra că se poate în toată România', a susţinut Klaus Iohannis.

În altă ordine de idei, Iohannis a criticat prestaţia guvernului condus de Victor Ponta.

'Întreb Guvernul Ponta de ce nu am făcut niciun pas în direcţia Schengen, de ce nu avem nicio reacţie autentică şi serioasă în problema Ucrainei. Sunt vecinii noştri şi noi tăcem. România prosperă, cu toţii ne dorim. Cum să obţinem aşa ceva cu Guvernul Ponta, care toată ziua bună ziua ne povesteşte la televizor într-un fenomen care se numeşte teleguvernare', a afirmat candidatul ACL la prezidenţiale.

La rândul său, copreşedintele ACL şi preşedintele PDL Vasile Blaga susţine că premierul are de unde să compenseze scăderea încasărilor la buget dacă reduce CAS.

'Când spuneam că nu vrea să reducă CAS-ul, aveam dreptate. Victor Ponta are bani, are de unde compensa scăderea de încasări dacă reduce CAS-ul. Nu are decât să reducă hoţia de la baronii lui, evaziunea fiscală. Nu are decât să repornească investiţiile, să creeze locuri de muncă', a spus Blaga.

Au mai rostit alocuţiuni prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban, şi vicepreşedintele democrat-liberal Mihai Răzvan Ungureanu. 

×