x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor îi cere lui Marcel Ciolacu să modifice proiectul privind măsurile fiscale

Kelemen Hunor îi cere lui Marcel Ciolacu să modifice proiectul privind măsurile fiscale

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   15:15
Kelemen Hunor îi cere lui Marcel Ciolacu să modifice proiectul privind măsurile fiscale
Sursa foto: Hepta

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, îi cere premierului Marcel Ciolacu să modifice proiectul privind măsurile fiscale, pentru care intenționează să asume răspunderea guvernamentală în Parlament.

„Noi am spus că, în primul rând, noi trebuie să ținem cont de principiul autonomiei locale. Nu poți să intervii de la nivel central să spui ce au voie să facă autoritățile locale și ce nu au voie să facă, cât trebuie să cheltuie pe cultură, pe sport, pe religie și așa mai departe. Deci nu se poate accepta. Acel procent de 2,5% trebuie să dispară dinb proiect, pentru că asta înseamnă că ai intervenit peste autoritățile locale. E vorba de taxele și impozitele locale și nu poți să impui cât la sută poți să dai la anumite activități. Electoratul răspunde și trage la răspundepe pe aleșii locali, nu Ministerul de Finanțe. De aceea, nu pot fi stabilite criterii de performanță, e a doua chestiune, de la nivel central pentru autoritățile locale pentru instituțiile autorităților locale. Pentru aleșii locali nu au cum să stabilești tu criterii de la nivel central și am spus că trebuie să dispară din proiect această prevedere”, spune Kelemen Hunor.

De asemenea, el afirmă că instituțiile de cultură trebuie exceptate de la comasare când sunt mai puțin de 50 de posturi.

„Asta ar însemna că nu înțelegi fenomenul cultural, nu înțelegi cum funcționează instituțiile de cultură, muzeele județene, muzeele locale, teatrele, filarmonicele și nu poți să le comasezi ansamblul folcloric cu muzeu județean și biblioteca cu teatru. Instituțiile de cultură trebuie exceptate”, adaugă Kelemen Hunor.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marți, cu reprezentanți UDMR pentru a le prezenta proiectul pentru modificări fiscale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Marcel Ciolacu