x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Humor va candida pentru un nou mandat la conducerea Uniunii

Kelemen Humor va candida pentru un nou mandat la conducerea Uniunii

08 Ian 2019   •   21:56
Kelemen Humor va candida pentru un nou mandat la conducerea Uniunii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a depus marţi candidatura pentru un nou mandat la conducerea Uniunii, anunţă un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, congresul Uniunii se va desfăşura în 22-23 februarie, la BT Arena din Cluj-Napoca, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi - delegaţi şi invitaţi din ţară şi din străinătate.

Preşedintele Kelemen Hunor afirmă că experienţa acumulată în ultimii opt ani de când se află la conducerea UDMR îi oferă şansa de a face faţă cu încredere unui nou mandat.

"Nici de această dată scopul meu nu este funcţia, rolul meu este să construiesc o Uniune echilibrată şi puternică", a subliniat Kelemen Hunor, citat în comunicat.

Conform acestuia, sub conducerea lui Kelemen Hunor, în ultimii opt ani, Uniunea a reuşit să ajungă la conturarea unei poziţii unitare în privinţa aspectelor importante şi, astfel, a reuşit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante.

"Este inevitabil ca în Transilvania găsirea unui partener de dialog să se materializeze fără acceptarea unui compromis. Aceasta este şi va rămâne o condiţie inevitabilă a politicii minoritare, a consolidării comunităţii. Au trecut 100 de ani în România, iar la scară istorică obiectivul este ca în următorii 100 de ani să existe în această ţară o comunitate maghiară puternică, competitivă şi de succes, care să îşi poată păstra identitatea pe pământul natal. Este responsabilitatea noastră să creăm o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importantă sarcină a Congresului din februarie", a mai subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: udmr kelemen hunor mandat