x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă propunere; votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier

Kelemen Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă propunere; votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier

27 Dec 2016   •   15:04
Kelemen Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă propunere; votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să vină cu o altă propunere de premier în locul lui Sevil Shhaideh şi că acordarea votului de învestitură din partea formaţiunii sale va depinde de viitoarea propunere de premier. 

'Nu cred că Dragnea va veni cu aceeaşi propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh va fi refuzată şi a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere', a subliniat Kelemen Hunor. 

În opinia acestuia, nu se va ajunge la Curtea Constituţională pentru arbitraj între cele două părţi. 

'Preşedintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situaţie un pic diferită, dar şi atunci se pune problema dacă cumva argumentele sunt de natura siguranţei naţionale şi a relaţiei cu aliaţii noştri din NATO, atunci lucrurile se schimbă', a completat preşedintele UDMR. 

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE de a o desemna pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier şi a cerut alianţei de guvernare să facă o altă propunere. 

×