x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: În sondajele noastre Dacian Cioloş are o credibilitate bună, dar depinde ce aleg cetăţenii

Kelemen Hunor: În sondajele noastre Dacian Cioloş are o credibilitate bună, dar depinde ce aleg cetăţenii

06 Noi 2016   •   18:00
Kelemen Hunor: În sondajele noastre Dacian Cioloş are o credibilitate bună, dar depinde ce aleg cetăţenii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă la Cluj, la finalul evenimentului organizat pentru lansarea candidaţilor, că premierul Dacian Cioloş are o credibilitate bună în sondajele făcute în comunităţile maghiare, dar până la a deveni premier 'mai este cale lungă'. 

Întrebat ce crede despre posibilitatea susţinerii lui Dacian Cioloş ca premier, Kelemen Hunor a spus că el personal are o părere bună, dar trebuie ţinut cont de părerea alegătorilor, pe care şi-o vor manifesta la alegeri. 

'Eu personal am o părere bună, chiar foarte bună despre Dacian Cioloş, am mai spus, pot să repet, dar de aici şi până la a deveni premier după alegeri este o cale lungă. În funcţie de decizia oamenilor vom vedea ce cale trebuie urmată. (...) Nu vreau să intru în speculaţii şi analize, în sondajele noastre are o credibilitate bună. Nu foarte bună, dar bună. Nu vreau să intru în detalii, cunoaştem foarte exact cum e văzut şi el şi alţi politicieni, dar nu e treaba mea să fac aceste analize', a spus Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a adăugat că Dacian Cioloş ar putea fi o propunere corectă pentru funcţia de premier dacă PNL-ului i se va da posibilitatea, în urma alegerilor, de a face această propunere, dar a subliniat că trebuie respectat rezultatul exprimării oamenilor prin scrutin. 

'Depinde ce aleg cetăţenii. Nu poţi să nu ţii cont de rezultatul alegerilor. Dacă alegerile vor da un rezultat prin care PNL-ul va avea posibilitatea de a veni cu această propunere, eu cred că va fi o propunere corectă. Dacă oamenii aleg altceva, atunci asta este viaţa. Eu nu cred că cineva are dreptul de a spune că indiferent ce votează alegătorul, trebuie luată o altă decizie', a afirmat liderul UDMR. 

Kelemen Hunor a participat duminică, la Cluj, la un eveniment organizat pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, la care au fost prezenţi peste 1.500 de membri şi simpatizanţi ai UDMR. AGERPRES 

×