x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Adoptarea unei legi care să asigure exprimarea dreptului la vot românilor din diaspora e prioritară

Klaus Iohannis: Adoptarea unei legi care să asigure exprimarea dreptului la vot românilor din diaspora e prioritară

31 Mai 2015   •   11:38
Klaus Iohannis: Adoptarea unei legi care să asigure exprimarea dreptului la vot românilor din diaspora e prioritară
Sursa foto: Klaus IOHANNIS / Foto: Dragoș Asaftei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică într-un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni că adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toţi cetăţenii din afara graniţelor este o prioritate.

"Dacă vrem ca românii să fie respectaţi în lume, situaţii inacceptabile precum ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în noiembrie, trebuie să nu se mai repete niciodată. În acest sens, adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toţi cetăţenii din afara graniţelor rămâne o prioritate. Este nu doar o obligaţie constituţională a clasei politice de a găsi rapid o soluţie la această problemă, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetăţenii noştri aflaţi în străinătate", subliniază Iohannis în mesaj.

Şeful statului afirmă că "va fi mereu garantul asigurării şi respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor românilor"şi că are în lucru un proiect pentru constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara graniţelor.

"Dumneavoastră, românii de pretutindeni, participaţi în mod direct la promovarea imaginii ţării noastre în lume. Contribuiţi la dezvoltarea societăţilor în care munciţi şi trăiţi, dar sunteţi parte şi din evoluţia României. De aceea, mi-am propus să identificăm modalităţi prin care pot fi îmbunătăţite mecanismele de dialog, consultare şi reprezentare. În acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara graniţelor se află în dezvoltare", se mai arată în mesajul preşedintelui.

În final, Klaus Iohannis le solicită sprijinul românilor din diaspora pentru "a clădi o Românie prosperă".

"Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a clădi o Românie prosperă, care oferă şanse şi oportunităţi fiecăruia dintre noi, o ţară în care se poate trăi cu demnitate. Cred cu tărie că este un obiectiv realizabil, dar ştiu totodată că nu vom putea reuşi să îl atingem decât uniţi, lucrând împreună. Vă chem aşadar alături de mine să construim România pe care ne-o dorim, România în care să vă placă să vă reîntoarceţi!", conchide preşedintele.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: klaus iohannis diaspora alegeri lege romania