x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: PNL nu are în plan o candidatură a lui Iohannis la Preşedinţie, dar nu este exclus dacă e favorit

Antonescu: PNL nu are în plan o candidatură a lui Iohannis la Preşedinţie, dar nu este exclus dacă e favorit

de Agerpres    |    12 Mar 2014   •   16:56
Antonescu: PNL nu are în plan o candidatură a lui Iohannis la Preşedinţie, dar nu este exclus dacă e favorit

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că liberalii nu au în plan o candidatură a lui Klaus Iohannis la Preşedinţie, însă nu exclude această posibilitate în situaţia în care prim- vicepreşedintele liberalilor ar avea o intenţie de vot mai mare.

Întrebat dacă în situaţia în care Klaus Iohannis ar sta mai bine în sondaje ca el ar avansa ideea ca PNL să-l propună pe acesta candidat la alegerile prezidenţiale, Antonescu a răspuns negativ.

"Sigur, dacă s-ar lua o asemenea decizie în partid, nu aş avea decât să o respect, dar sunt foarte multe elemente care fac să nu zicem imposibil, dar foarte puţin probabilă o asemenea variantă", a declarat el.

Liderul PNL a arătat că liberalii nu confundă scorul de încredere al cuiva în sondaje cu intenţia de vot la alegerile prezidenţiale.

El a spus că primarul Sibiului are una dintre cele mai mari cote de încredere în sondaje, care a sporit în urma ruperii USL.

"Klaus Iohannis nu are chestiunea aceasta în agendă. (...) Nu este exclus, dar noi nu avem în niciun caz în plan aşa ceva", a spus Antonescu cu privire la o posibilă candidatură a lui Iohannis din partea PNL la Preşedinţie.

Antonescu a admis că în ipoteza în care primarul Sibiului ar avea din partea alegătorilor o intenţie de vot mai mare decât a sa, ar trebui mers la alegerile prezidenţiale cu cel care are mai multe şanse.

"Dacă ajungem în situaţia în care suntem pe pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţia de vot Klaus Iohannis în mod clar, semnificativ are mai mult decât mine, sigur că orice partid se gândeşte şi eu primul mă gândesc hai să mergem pe cel care are mai multe şanse, pentru că, nu am ascuns-o niciodată, nu-i deloc scopul vieţii mele politice Preşedinţia cu orice preţ, pentru că dacă era, altfel ar fi decurs relaţiile şi cu PSD", a susţinut Antonescu.

×