x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj de ultima oră lansat de președintele Iohannis

Mesaj de ultima oră lansat de președintele Iohannis

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2023   •   17:02
Mesaj de ultima oră lansat de președintele Iohannis
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis salută eliberarea lui Iulian Gherguț. Românul fusese răpit de teroriști în urmă cu 8 ani, în Burkina Faso, și adus în țară miercuri.

„Salut eliberarea cetățeanului român răpit în Burkina Faso! Felicitări tuturor instituțiilor române implicate pentru eforturile permanente și mulțumiri partenerilor externi care ne-au sprijinit în acest demers dificil”, a scris Iohannis pe Twitter.

MAE a anunțat miercuri că Iulian Gherguț, răpit de teroriști, se află în siguranță în România.

„În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituțională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente, în rezolvarea situației cetățeanului român Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat și se află, la acest moment, în siguranță, pe teritoriul României”, informa MAE.

Ministerul Afacerilor Externe preciza că rezultatul acțiunii finalizate miercuri prin aducerea în țară a lui Iulian Gherguț este rezultatul muncii depuse de către toate instituțiile din cadrul Celulei de criză interinstituțională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetățeanului român, pe toate palierele și canalele politico- diplomatice: „Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a adresa mulțumiri, în numele autorităților române, tuturor partenerilor externi, în mod special autorităților marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluționării acestui caz extrem de complicat”.

Românul, originar din comuna Sâmbăoani, judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula. El era angajatul unui om de afaceri.

(sursa: Mediafax)

×