x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL propune lista noilor miniştri: Iohannis, la Interne, Nicolăescu, la Finanţe, Atanasiu, la Economie, şi Buşoi la Sănătate

PNL propune lista noilor miniştri: Iohannis, la Interne, Nicolăescu, la Finanţe, Atanasiu, la Economie, şi Buşoi la Sănătate

07 Feb 2014   •   12:49
PNL propune lista noilor miniştri: Iohannis, la Interne, Nicolăescu, la Finanţe, Atanasiu, la Economie, şi Buşoi la Sănătate
UPDATE 13:45 - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat lista propunerilor partidului pentru ocuparea posturilor de miniştri vacantate. Astfel, noii ministeriabili sunt Klaus Iohannis, la ministerul Administraţiei şi Internelor, Eugen Nicolăescu, la ministerul Finanţelor Publice, Teodor Atanasiu, la ministerul Economiei, şi Cristian Buşoi, la ministerul Sănătăţii.

În afara funcţiei de ministru al Administraţiei şi Internelor, Iohannis a acceptat şi funcţia de vicepremier. În plus, vicepreşedintele PNL a anunţat că s-a autosuspendat din funcţia de primar al Sibiului pentru următoarele 6 luni.

Cele mai importante declaraţii ale lui Crin Antonescu:

- Deciziile privitoare la miniştrii liberali din componenţa Guvernului au fost luate

- Cineva se întreba zilele trecute cine mai este liberal astăzi în România şi ce mai însemană liberalism. Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, un partid în care activează foarte mulţi oameni care sunt încă liberali. N-am avut niciodată pretenţia că toţi cei care sunt liberali în România sunt în partidul nostru. Important este că noi suntem liberali şi nu avem niciun fel de confuzie în legătură cu acest lucru. Liberalismul înseamnă să porneşti de la ideea că cetăţenii unei ţări, chiar dacă se constituie ca o naţiune, sunt întotdeauna indivizi ale căror drepturi trebuie tratate şi apărate ca atare

- liberal înseamnă să vrei să trăieşti într-un stat de drept care pleacă de la individ şi lucrează pentru individ

- în urma demisiilor colegilor Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolăescu şi Andrei Gerea, BPN al PNL a discutat azi propunerile făcute şi pe care le-am votat.

Crin Antonescu a precizat că toate propunerile au fost prezentate primului ministru Victor Ponta şi că acesta a luat act de acestea şi nu a ridicat obiecţiuni.
....................................

Klaus Iohannis a declarat că a acceptat nominalizarea de a ocupa funcţia de Vicepremier şi de ministru de Interne în contextul în care colegii din PNL şi-au exprimat dorinţa ca partidul să devină mult mai vizibil în participarea sa la actul guvernării.
Iohannis a prezentat punctual principalele obiective pe care le are în vedere odată cu ocuparea acestor funcţii: coordonarea acţiunilor miniştrilor liberali şi ordonarea şi impunerea legii.

Eugen Nicolăescu a precizat că prin ocuparea portofoliului de ministru al Finanţelor are în vedere impunerea vocaţiei economice liberale care trebuie să fie exercitată foarte clar şi în mod explicit. Nicolăescu a spus că doreşte transformarea sistemului fiscal românesc într-unul corect şi prietenos pentru cetăţeanul român, şi că speră ca ministerul Finanţelor să facă ceea ce este normal în orice ţară: să contribuie mult mai eficient la dezvoltarea durabilă, să ofere predictibilitate şi să conducă la creşterea nivelului de trai al cetăţeanului.

Teodor Atanasiu a declarat că în viziunea sa principala ţintă economică a României este recuperarea decalajelor majore manifestate faţă de celelalte economii, vizându-se ca prin politicile economice să se producă reindustrializarea economiei româneşti cu o rigoare mai mare pentru privatizare şi atragerea de capital străin.
Atanasiu a spus că asigurarea unei concureţe reale şi acerbe pe piaţă este în măsură să aducă servicii mai bune, produse de calitate şi preţuri competitive.
....................................

Liderii PNL i-au propus primarului Sibiului, Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte al partidului, să intre în Guvern şi să preia Ministerul de Interne, potrivit unor surse politice citate de Antena3. Iohannis ar fi acceptat propunerea.

Aceleaşi surse susţin că primarul Sibiului ar urma să preia şi funcţia de vicepremier.

Liberalii s-au reunit vineri în şedinţa Biroului Politic Naţional pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, nominalizări pentru portofoliile ministerelor de Interne şi Finanţelor.

Decizia finală va fi luată de Delegaţia Permanentă a PNL, care se va reuni după şedinţa BPN al liberalilor.
 
Ştire în curs de actualizare.

×