x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, reacţie după votul din Parlament în cazul lui Victor Ponta

Klaus Iohannis, reacţie după votul din Parlament în cazul lui Victor Ponta

09 Iun 2015   •   12:25
Klaus Iohannis, reacţie după votul din Parlament în cazul lui Victor Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a publicat pe Facebook un mesaj în care solicită demisia premierului Victor Ponta.

Citeşte şi Alina Gorghiu: ''Am văzut azi un premier laş, un premier care îşi calcă propriile angajamente"

Mesajul vine după ce deputaţii au respins solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, scrie antena3.ro.

Iată mesajul publicat de preşedinte pe Facebook:

"Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.

Citeşte şi Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta!

Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate.

Citeşte şi Victor Ponta: "Am devenit premier în urma unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, apoi în urma unor alegeri"

În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru."


×