x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis spune că respectă democrația ”cu vârf și îndesat”

Klaus Iohannis spune că respectă democrația ”cu vârf și îndesat”

16 Dec 2016   •   14:44
Klaus Iohannis spune că respectă democrația ”cu vârf și îndesat”

Klaus Iohannis a felicitat partidele care au intrat în Parlament cât și pe noii parlamentari, în timpul declarațiilor de vineri de la Cotroceni.

Iohannis a spus că sintagma ”votul popular” nu a desemnat niciun partid cu majoritatea absolută și că va convoca pe 20 decembrie noul Parlament iar miercuri și joi va convoca la noi consultări noile partide politice.

Legea privind OU din 2016 privind creșterile salariale a fost declarată constituțională și a fost aprobată de președinte, vineri.

A doua problemă discutată la CCR în privința taxelor, președintele a decis să retrimită legea în Parlament, pentru a se discuta aprofundat chestiunea taxei radio-tv.

Întrebat despre întâlnirea cu Tăriceanu, președintele a declarat că a avut o întâlnire informală în care nu s-a discutat despre PNL și nu adorit să detalieze.

Despre premierul pe care alianța PSD și ALDE îl va propune, Iohannis a spus că la momentul oportun va anunța ce a hotărât el în privința desemnării prim-ministrului.

Iohannis a declarat că își dorește ca PNL să devină un partid puternic și nu unul de buzunar.

Președintele a răspuns la acuzația lui Dragnea că nu ar respecta democrația spunând că o respectă ”cu vârf și îndesat”.

Daca traseismul politic se va diminua drastic, atunci înseamnă că Parlamentul este unul puternic și nu unul precum cel care a fost ales la ultimele alegeri.

×