x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La Alba-Iulia s-a pierdut statuia

La Alba-Iulia s-a pierdut statuia

de Adrian Ilie    |    22 Mar 2018   •   11:15
La Alba-Iulia s-a pierdut statuia

Deputatul Florin Roman (PNL) acuză Ministerul Culturii că a pierdut documentul de jurizare prin care a fost stabilit proiectul câştigător pentru Monumentul Unirii din Alba-Iulia, liberalul prezentând o adresă care ar proba acest lucru. Roman estimează că întârzierea va face ca monumentul să nu fie finalizat până la 1 decembrie 2018.

„S-a pierdut, după modelul Bechtel, contractul de jurizare organizat de Ministerul Culturii în cazul Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia. Astăzi vă pot produce şi dovada pierderii acestui document. Este o adresă de la Ministerul Culturii, semnată de ministrul George Ivaşcu”, a declarat Florin Roman. Documentul invocat de către Roman este o adresă pe care ministrul Culturii, George Ivaşcu, a trimis-o Consiliului Judeţean Alba în care solicită să fie trimis la minister documentele pe care CJ Alba le deţine precum concepţia de ansamblu a monumentului, fotografii ale machetei, planul de amplasare etc. „Am aflat neoficial că au pierdut contractul. Au tăcut mâlc pe acest subiect, nu au dat niciun răspuns, însă această adresă face dovada faptului că, în Ministerul Culturii, au reuşit performanţa să piardă contractul de jurizare pentru proiectele naţionale pe monument”, a spus deputatul de Alba. În lipsa contractului de jurizare nu poate fi semnat contractul de execuţie a monumentului, deşi legea prin care Monumentul Marii Uniri a primit finanţare de la bugetul de stat a fost adoptată în urmă cu trei luni. Roman a spus că, dacă Ministerul Culturii nu va finaliza la timp monumentul, primăria din Alba-Iulia va fi nevoită să prezinte o hologramă 3D a acestuia. „Nu putem lăsa o groapă în mijlocul oraşului”, a conchis Roman.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, adoptarea unei ordonanţe de Guvern prin care urmează să fie asigurată coordonarea manifestărilor Centenarului şi finanţarea acestor manifestări. Dăncilă i-a cerut ministrului Ivaşcu ca vineri să prezinte public proiectele legate de Centenarul Unirii.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: alba iulia document jurizare pierdut