x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Borbely: România poate deveni un exemplu regional în ceea ce priveşte aplicarea politicilor de gen

Laszlo Borbely: România poate deveni un exemplu regional în ceea ce priveşte aplicarea politicilor de gen

19 Sep 2018   •   15:27
Laszlo Borbely: România poate deveni un exemplu regional în ceea ce priveşte aplicarea politicilor de gen

Consilierul de stat Laszlo Borbely, lider al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, a declarat, cu ocazia participării la Seminarul Regional privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă şi egalitatea de gen în Parlamentele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, că România poate deveni un exemplu regional în ceea ce priveşte aplicarea politicilor de gen. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în calitate de speaker la evenimentul organizat de ONU, consilierul de stat Laszlo Borbely a punctat faptul că România este la mai puţin de o lună distanţă de finalizarea Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă 2030. 

"În luna octombrie a acestui an vom reuşi să adoptăm o strategie naţională pentru dezvoltare durabilă, revizuită şi calibrată la realităţile şi datele culese din teren. Unul dintre obiectivele acestei strategii se concentrează pe asigurarea egalităţii de gen. Din această privinţă îndrăznesc să spun că România are un avantaj. Suntem printre statele cele mai adaptate la plata egală pentru muncă egală. Suntem într-o poziţie privilegiată şi avem oportunitatea să devenim un model de urmat pentru partenerii noştri", a afirmat Laszlo Borbely, citat în comunicat. 

Sursa citată precizează că Seminarul Regional privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă şi egalitatea de gen în Parlamentele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord a fost organizat, în perioada 18-19 septembrie, la Alexandria, în Egipt şi a vizat atât egalitatea de gen, cât şi rolul femeii de lider în societate, în mediul public şi privat, dar şi respectarea drepturilor femeilor şi lupta împotriva violenţei de gen. AGERPRES

×
Subiecte în articol: laszlo borbely