x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii au început vânătoarea de tehnocraţi

Liberalii au început vânătoarea de tehnocraţi

de Marius Gîrlașiu    |    15 Iun 2016   •   09:30
Liberalii au început vânătoarea de tehnocraţi

Mai mulţi miniştrii tehnocraţi din Cabinetul lui Dacian Cioloş ar putea candida la toamnă pe listele PNL pentru alegerile parlamentare, a dezvăluit Alina Gorghiu. Liberalii vor alege în perioada următoare şi numele celui pe care-l vor propune ca prim-ministru în cazul în care vor câştiga parlamentarele din noiembrie.

“Cei care vor performa în acest Guvern sunt bine-veniţi în continuare în PNL şi vreo doi-trei miniştri ai Cabinetului Cioloş chiar cred că vor fi viitori parlamentari ai PNL sau vor veni în partid. Domnul Pîslaru, domnul... nu mai ştiu numele miniştrilor acum că aş fi spus vreo patru-cinci”, a dezvăluit, ieri, Alina Gorghiu. Întrebată dacă vicepremierul Costin Borc sau premierul Dacian Cioloş ar putea fi opţiunile liberalilor pentru funcţia de prim-ministru după alegerile din toamnă, Gorghiu a evitat să confirme zvonurile existente. “Nu există niciun fel de discuţie, dorinţa e mai veche. Am vreo două-trei preferinţe în acest Cabinet, dar n-am să le spun public, o să discut cu domniile lor înainte”, s-a rezumat să declare copreşedeintele PNL. "O să discutăm cu un candidat al PNL, membru al PNL, dar s-ar putea să nu fie în acest moment membru în partid. Vom discuta toate variantele. Decizia nu o iau numai eu cu doamna Gorghiu, o să o discutăm în interiorul partidului", a spus şi Vasile Blaga.

S-ar alia cu Băsescu şi Nicuşor

Liderii PNL s-au întâlnit, ieri, la Palatul Parlamentului cu toţi consilierii liberali aleşi la sectoare şi în Consiliul General al Primăriei Capitalei, pentru a stabili politica de alianţe în Consiliile Locale şi Consiliul General. "Decizia unanimă a colegilor a fost aceea de a face opoziţie, opoziţie şi iar opoziţie. Nu vom face niciun fel de alianţă cu PSD la niciunul dintre sectoare, nici la Consiliul General”, a explicat Alina Gorghiu. În anumite sectoare, liberalii s-ar putea alia cu USB şi PMP pentru a forma majoritatea şi a desemna un viceprimar.

 

Premierul Dacian Cioloş a fost curtat în mai multe rânduri de liderii PNL, însă a promis că nu se va înscrie în niciun partid politic după încheierea mandatului la Palatul Victoria.

×