x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii încep “vânătoarea” de tehnocraţi

Liberalii încep “vânătoarea” de tehnocraţi

de Marius Gîrlașiu    |    29 Iul 2016   •   19:50
Liberalii încep “vânătoarea” de tehnocraţi
Sursa foto: Adrian Manolache

Săptămâna viitoare, liberalii vor demara un sondaj care va măsura notorietatea celor care şi-au anunţat intenţia de a candida pe listele partidului în Capitală. Analiza va lua în calcul şi figuri importante din actualul Executiv, în frunte cu premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Costin Borc, cărora PNL le va propune să candideze pe liste la parlamentare.

Nu mai puţin de 16 parlamentari şi personalităţi din partid şi-au anunţat intenţia de a candida la parlamentare pe listele PNL din Capitală, astfel că filiala din Bucureşti a liberalilor a comandat un sondaj de opinie în care va măsura percepţia candidaţilor la nivelul alegătorilor. Analiza sociologică va începe de luni şi va dura zece zile, urmând ca rezultatele finale să fie interpretate mai apoi la nivel central. “Există un contract cu o casă de sondare şi există un număr de colegi din Bucureşti, parlamentari sau aspiranţi, care doresc să intre în această cercetare. Nu vorbesc de membrii PNL Bucureşti, care vor avea această posibilitate şi care nu sunt foarte cunoscuţi. Vorbim de personalităţi care pot intra într-un sondaj de opinie”, a precizat liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. În cadrul aceleiaşi analize, cei chestionaţi vor primi şi întrebări referitoare la notorietatea miniştrilor din Cabinetul Cioloş, în eventualitatea în care tehnocraţii vor accepta să candideze pe listele PNL la alegerile parlamentare. Printre figurile incluse în sondaj se vor regăsi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru şi ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Liberalii vor să afle şi reacţia bucureştenilor în cazul în care partidul va decide să defileze în timpul campaniei cu Dacian Cioloş sau vicepremierul Costin Borc ca propunere pentru funcţia de prim-ministru.

Unii plătesc, alţii nu

Cei care vor să fie incluşi în analiză vor plăti din propriul buzunar sondajul. În jur de 500 de euro de căciulă va cotiza fiecare liberal cu aspiraţii parlamentare pentru măsurătorile la nivelul Capitalei. Cristian Buşoi susţine că toate costurile vor fi împărţite în mod egal, cu chitanţă şi factură. Ulterior, partidul va demara o cercetare sociologică şi la nivel naţional, însă aceasta nu va testa nume, pentru că ar fi dificil de inclus în analiză circa 500-600 de variante pentru parlamentare. Dacă cei care vor să fie parlamentari vor fi puşi la cheltuială, tehnocraţii vor intra în analiză gratuit, Alina Gorghiu declarându-şi în mai multe rânduri simpatia pentru unii dintre miniştri lui Cioloş.

 

PNL îl curtează insistent pe premierul Dacian Cioloş, propus de Mircea Ionescu Quintus să preia frâiele partidului

×