x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii nu reuşesc să-i mai facă un dosar penal premierului Ponta

Liberalii nu reuşesc să-i mai facă un dosar penal premierului Ponta

de Adrian Ilie    |    11 Sep 2015   •   17:20
Liberalii nu reuşesc să-i mai facă un dosar penal premierului Ponta

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul PNL la decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta pentru abuz în serviciu în cazul refuzului de a convoca alegeri parţiale pentru postul de preşedinte al CJ Cluj.

În ianuarie, copreşedintele PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus o plângere penală împotriva lui Victor Ponta pentru abuz în serviciu. În paralel, liberalii au dat în judecată şi Guvernul pentru că nu a organizat alegeri parţiale după vacantarea postului de preşedinte CJ, ca urmare a demisiei lui Horea Uioreanu. PNL a obţinut o sentinţă favorabilă la Curtea de Apel Cluj, însă procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală împotriva premierului.

Vanghelie a la Cluj
Mihai Seplecan a contestat la ICCJ decizia procurorilor, însă Curtea Supremă a confirmat poziţia Parchetului. Ponta a comentat ironic demersurile judiciare făcute de către Seplecan. „Nu îl ştiu personal, dar toţi cunoscuţii mei din Cluj îmi spun că e un clovn faţă de Vanghelie care este un intelectual rasat”, a spus social-democratul. Totodată, acesta i-a invitat pe liberali să nu mai implice justiţia în dispute politice: „Nu mai încerca să foloseşti justiţia ca să-ţi suplineşti propria impotenţă politică. Mai devreme sau mai târziu asta este o tactică pierzătoare. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat soluţia (confirmată azi de judecători) demonstrează încă o dată că PNL "iubeşte" justiţia doar când îi convine.” 


Liderul PNL Cluj, Mihai Seplecan, a fost comparat de Ponta cu Marian Vanghelie 

×