x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalul Ludovic Orban a răspuns ironiilor de pe facebook. „Câinele şi-a dat consimţământul?”

Liberalul Ludovic Orban a răspuns ironiilor de pe facebook. „Câinele şi-a dat consimţământul?”

de Maria Alifantis    |    23 Mar 2016   •   07:51
Liberalul Ludovic Orban a răspuns ironiilor de pe facebook. „Câinele şi-a dat consimţământul?”

O poză cu Ludovic Orban și câinele său într-o ipostază neobişnuită a împărţit internetul în două tabere. Postarea a primit, în numai două zile, peste 12.000 de aprecieri, dar au existat şi mulţi români care l-au ironizat. Candidatul PNL pentru șefia Capitalei a povestit, pentru Jurnalul Național, cum s-a transformat într-un subiect de dezbateri aprinse.

„Este o poză care mi-a plăcut, pe care mi-a făcut-o soția, ba chiar am întrebat-o dacă să o postez pe contul personal. E o poză care mă reflectă. Sunt foarte apropiat de Lance. Noi aproape că nu facem diferența în familie. Aș putea spune că este membrul familiei cu cele mai multe drepturi. Și mi-a mai plăcut foarte mult magnolia, care a înflorit pentru prima oară, iar aceasta nu stă foarte mult înflorită, trebuie să o surprinzi repede”, ne-a povestit Ludovic Orban, care susţine că își gestionează singur pagina de facebook și că tot el le răspunde celor ce îi vizitează profilul.

„Nu a fost poză de campanie”

Părerile românilor care i-au vizitat profilul sunt împărțite. Dacă unii s-au rezumat la a lăuda câinele și magnolia politicianului, alții l-au luat peste picior. „Câinele și-a dat consimțământul?”, s-a întrebat, ironic, unul din vizitatori. „Ce aveți, mă, cu omul? E curtea lui, câinele lui. Pe cine vreți primar? Pe Băse?”, a sărit un alt internaut în apărarea penelistului. „Sunt câteva comentarii care în mod vădit sunt răutăcioase, provin din partea unor adversari și se referă la niște lucruri care nu au nicio legătură cu poza. Eu de regulă răspund și la comentarii răutăcioase și greu mă hotărăsc să blochez pe cineva. Trebuie să mă conving dacă este postac de partid sau dacă este un om care-și exprimă o părere critică. Dacă este a doua variantă, încerc să îi spun punctul meu de vedere, să argumentez, să discut, iar pe mulți chiar am reușit să-i fac să își schimbe părerea despre mine. Foarte multă lume nu mă cunoaște efectiv pe mine, așa cum sunt eu”, a comentat Orban referitor la ironiile din mediul online. „Sunt din ce în ce mai puțini câini maidanezi, dar toți trebuie scoși de pe străzi. Trebuie încurajată adopția de către persoane fizice, chiar și către persoane juridice. Mă gândesc inclusiv la un proiect de hotărâre care să stimuleze adopția atât națională, cât și internațională”, a mai spus liberalul, întrebat ce va face cu maidanezii de pe străzile Bucureştiului în cazul în care va ajunge primar al Capitalei.

„Eu scot cățelul în fiecare dimineață, că avem pe malul lacului un spațiu verde și îl plimb pe acolo. Înainte de a pleca, am văzut că a înflorit magnolia, iar soția mea a făcut poza. Eram îmbrăcat în costum pentru că eram înainte de a pleca la birou”

Ludovic Orban, deputat PNL

 

Poza postată pe facebook de Ludovic Orban, în care apare alături de câinele lui, Lance

 

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban