x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PDL s-au închis în Vila Lac. Temele discuţiei: remanierea, revizuirea Constitutiei, Mişcarea Populară (surse)

Liderii PDL s-au închis în Vila Lac. Temele discuţiei: remanierea, revizuirea Constitutiei, Mişcarea Populară (surse)

de Mediafax    |    02 Oct 2011   •   15:10

Liderii si sefii filialelor PDL s-au reunit in aceasta dupa-amiaza la Vila Lac, intr-o sedinta la care oficial se vor discuta prioritatile politice si legislative, dar unde vor fi abordate, potrivit unor surse din partid, si teme precum revizuirea Constitutiei, remanierea sau constituirea Miscarii Populare. Potrivit unor surse din partid, la intalnire este asteptat si presedintele Traian Basescu.

Sursele citate au precizat ca, in privinta revizuirii Constitutiei, sunt democrat-liberali care nu agreeaza micsorarea numarului de parlamentari, iar un alt subiect se refera la negocierile dintre PDL si UDMR privind votul uninominal compensat.

De la ora 17.00, la Vila Lac au inceput sa soseasca lideri ai partidului si sefi de filiale judetene, acestia intrand cu masina in curtea vilei de protocol. Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a venit pe bicicleta. Democrat-liberalii au ales ca loc de intalnire Vila Lac, intrucat jurnalistii nu pot avea acces in perimetrul acesteia. In plus, de obicei, atunci cand reuniunile PDL se desfasoara la Vila Lac, la discutii participa si presedintele Traian Basescu.

O serie de lideri PDL, dar si presedintele Traian Basescu au evocat in ultimele saptamani posibilitatea realizarii unei remanieri guvernamentale. Intre numele de ministri vehiculate in contextul remanierii se afla cele ale lui Valeriu Tabara (Agricultura), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomitianu (Finante), dar si cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

"Sunt convins ca la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie facuta o remaniere", a spus Basescu, in 23 septembrie, la o emisiune televizata, intrebat cand si daca se va face remaniere. Lideri democrat-liberali au evocat, la randul lor, posibilitatea realizarii unei remanieri, insa au sustinut ca acest subiect nu a fost discutat pana acum in conducerea partidului.

×