x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liste - Surpriza la UDMR Covasna

Liste - Surpriza la UDMR Covasna

12 Oct 2004   •   00:00

In urma prealegerilor interne care s-au desfasurat duminica, UDMR si-a stabilit candidatii care se vor afla pe listele pentru Camera Deputatilor si Senat.

Si, fiind vorba de alegeri, nici contestatiile si acuzatiile de frauda nu au intarziat sa apara. O astfel de acuzatie a venit de la fostul presedinte al organizatiei din zona Ciuc a Uniunii Civice Maghiare, Szondy Zoltan, care, dupa ce a pierdut la o diferenta de circa 300 de voturi sansa de a participa la alegerile parlamentare, sustine ca rezultatele prealegerilor au fost "masluite".

COVASNA. Primul loc pe lista filialei Covasna pentru Camera i-a revenit omului de afaceri Antal Arpad Andras, celelalte doua locuri considerate eligibile revenind actualilor deputati Tamas Sandor si Marton Arpad. La Senat, pe cele doua locuri eligibile au ramas actualii senatori ai UDMR din Covasna, Puskas Balint si Nemeth Csaba.

CLUJ. Locul intai la Senat a revenit actualului senator Eckstein Kovacs Peter, iar la Camera Deputatilor pe primul loc figureaza deputatul Konya Hamar Sandor, presedintele filialei. La Cluj, au participat la prealegeri peste 13.000 de maghiari, ceea ce reprezinta 16% din numarul membrilor acestei etnii care au drept de vot in acest judet, acestia avand de ales dintre noua candidati, cinci inscrisi pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat.

HARGHITA. Pe lista pentru Senat a filialei Harghita primul loc este ocupat de actualul senator Verestoy Attila, iar locul doi de senatorul Sogor Csaba, in timp ce pe lista pentru Camera primul loc i-a revenit deputatului Kelemen Hunor, iar locul doi lui Antal Istvan.

ARAD. Liderul UDMR Arad Kiraly Andras este pe primul loc pe lista filialei pentru Camera Deputatilor dupa prealegerile interne, acest loc fiind de altfel singurul eligibil. Pentru Senat vor exista doi candidati, primul pe lista fiind consilierul municipal Czister Kalman, urmat de consilierul local din Pecica Gyorgy Boloni. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic