x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Listele PD - Basescu isi da singur foc la valiza

Listele PD - Basescu isi da singur foc la valiza

30 Sep 2004   •   00:00

Ultimele 24 de ore ale intocmirii listelor parlamentare ale PD au aprins scantei in partid. Ieri seara, ultima lista ramasa sa fie discutata era cea de Bucuresti.

Inghesuiala mare. Incondeiata de presa, Anca Boagiu isi manifesta neplacerea de a fi colega in viitorul Parlament cu Cornelia Cazacu, liderul organizatiei de femei, cu Adriana Saftoiu, directorul de presa al PD si sfatuitorul lui Traian Basescu sau cu Paula Ivanescu (foto). De altfel, Ivanescu, deputat de Prahova, nu mai beneficia ieri seara de un loc eligibil pe liste, sub reprosul scorului slab inregistrat in cursa pentru primaria Ploiestiului.

CRITERII. Felul in care sunt aplicate criteriile impuse de Traian Basescu, pentru unii muma, pentru altii ciuma, par sa-l puna pe liderul PD in situatia de a-si fi dat singur foc la valiza. Anca Boagiu este esecul PD in alegerile pe Bucuresti si cu toate acestea e pe liste. Lavinia Sandru a luat doar cateva sute de voturi la Targu Mures, sub marja de eroare practic, si e cotata drept o tanara de valoare, viitorul politic al PD. In schimb, cu 6% la Ploiesti, Paula Ivanescu risca sa nu mai prinda Parlamentul. Il prinde insa Marius Marinescu, presedintele organizatiei oamenilor de afaceri din PD, care in urma cu un an a plecat din partid cu WC-urile si bideurile cu care dotase baia, pentru ca omul sau nu fusese pus vicepresedinte fara sa treaca prin vot.

PE DINAFARA. De partea cealalta, un om de afaceri probat in SUA, unde a condus cinci ani o firma de comert cu cereale, Stelian Fuia, absolvent de Harvard, nu prinde lista, pentru ca ar pune, chipurile, conditii. Ce-realele lui Fuia nu sunt bune pentru agrarul judet Calarasi, unde PD mizeaza sa aduca voturi specialistului in IT, Liviu Nistoran. Tot aseara urma sa se decida si daca Silvian Ionescu, fost ofiter de securitate, va fi sau nu candidat la Bucuresti. Ca o surpriza de ultima ora, pe lista de Bucuresti figura si candidatura lui Felix Tataru, autorul campaniilor lui Traian Basescu din 2000 si 2004. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic