x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: România are toate şansele să fie independentă din punct de vedere energetic

Dragnea: România are toate şansele să fie independentă din punct de vedere energetic

16 Iul 2013   •   17:40
Dragnea: România are toate şansele să fie independentă din punct de vedere energetic
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la Târgu-Jiu, că România are toate şansele să devină independentă din punct de vedere energetic dacă va şti să exploateze aşa cum trebuie resursele naturale, informează agerpres.ro.

"Să ştiţi că nu numai în domeniul acesta (n. r. al energiei) au fost şi sunt băieţi deştepţi. Un preţ care să fie cam acelaşi pentru toţi furnizorii este o măsură care va ajuta foarte mult, un mixt energetic. Repet, România are nevoie de minerit, de sistemul termo şi de CEO şi nu cred că este corect să rămână un fel de Cenuşăreasă. Ca şi strategie guvernamentală, premierul Victor Ponta a afirmat în mai multe rânduri să lucrăm şi muncim în aşa fel încât România să devină independentă din punct de vedere energetic şi avem toate şansele, Dumnezeu ne-a dat resurse naturale suficiente pe care dacă nu le-am mai risipi şi le-am exploata cum trebuie, România va fi un producător de energie important în zonă", a precizat acesta.

În ceea ce priveşte recuperarea datoriilor de la furnizori de către CEO, Dragnea a menţionat că se lucrează pentru găsirea de soluţii în acest caz.

"Se lucrează şi la Ministerul Energiei şi la Ministerul Economiei şi la Ministerul de Finanţe la identificarea de soluţii care să ne dea rezolvarea pe tot sistemul, nu numai în acest caz de recuperare a datoriilor pe care furnizorii le au la CEO. Trebuie să găsim o soluţie prin care uzinele de termoficare din ţară să dea banii CEO", a spus vicepremierul.

În legătură cu "mixtul energetic", Dragnea a precizat că se lucrează la cadrul legislativ şi că acesta va deveni efectiv în momentul în care va apărea actul normativ.

Totodată, Dragnea a vorbit la Târgu-Jiu despre relaţia cu FMI, care din punctul lui de vedere este una bună, mai ales că România a reuşit să îşi respecte toate angajamentele, punctând în acelaşi timp că negocierea nu va fi uşoară, dar e convins că vor fi obţinute rezultate bune.  

×
Subiecte în articol: liviu dragnea energie