x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou

Liviu Dragnea: Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou

11 Dec 2016   •   22:50
Liviu Dragnea: Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că aşteaptă rezultatele oficiale ale votului, urmând ca apoi să aibă discuţii cu colegii de partid şi ALDE pentru a anunţa propunerea de premier.

''Aşteptăm întâi rezultatele oficiale ale votului. Avem, din păcate, aşa cum ştiţi, o experienţă nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situaţie. Aşa cum am fost cumpătaţi şi responsabili toată campania o să fim şi în zilele următoare. Nu este nicio grabă, nu se numeşte mâine (premierul - n.r.). Noi nu am anunţat o variantă de prim-ministru în această campanie pentru că am vrut şi am reuşit până la urmă să transmitem românilor ce vrem să facem pentru ei. În schimb, ceilalţi, şi mă refer la cele două partide aliate în susţinerea tehnocraţilor, au personalizat foarte mult această campanie. Practic, ei au împins discuţia înspre Liviu Dragnea versus Dacian Cioloş. Românii au cam hotărât astăzi. Vom avea o discuţie serioasă în partid (...) şi în zilele următoare o să ne cristalizăm poziţia pe care o vom comunica, după ce rezultatele vor fi oficiale", a spus Dragnea, întrebat cine va fi premierul propus de PSD-ALDE, dacă aceste două partide vor avea majoritate.

El a subliniat că cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare nu trebuie să îşi bată joc de "dorinţa masivă a românilor.

"Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituţii, nici nu am de gând să le tratez cu indiferenţă. Este un vot care ne încarcă pe toţi, inclusiv pe mine care am condus şi campania şi programul şi partidul, cu o uriaşă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul de astăzi", a punctat Dragnea.

Întrebat care va fi relaţia unui viitor guvern social-democrat cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a precizat că "PSD va avea o relaţie instituţională perfectă cu preşedintele României, dacă va primi acelaşi tip de relaţie".

"Începând de astăzi, începând de mâine, că poate în noaptea asta unii sunt foarte supăraţi, toţi trebuie să lăsăm la o parte orice duşmănie, din partea noastră nu e, nu a fost niciodată şi nici nu va fi, singura miză care contează este România şi viaţa românilor", a mai spus liderul social-democraţilor.

În acelaşi timp, el a arătat, întrebat ce vor face social-democraţii dacă preşedintele nu va desemna premier de la PSD, că nu pleacă de la ideea că preşedintele Iohannis nu respectă votul românilor şi a adăugat că refuză să creadă că şeful statului "este un om care nu înţelege ce s-a întâmplat astăzi".

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea voturi vot