x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea la Congresul PES: Dreapta a distrus încrederea în proiectul european

Liviu Dragnea la Congresul PES: Dreapta a distrus încrederea în proiectul european

22 Feb 2019   •   20:28
Liviu Dragnea la Congresul PES: Dreapta a distrus încrederea în proiectul european

Ne aflăm după 15 ani de dominaţie a dreptei care a distrus multe valori, multe speranţe, multe destine şi încrederea în proiectul european, a declarat vineri liderul PSD, Liviu Dragnea, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni de la Madrid, subliniind că social-democraţii trebuie să le spună oamenilor despre modul în care dreapta a distrus Europa.

"Ne aflăm aici astăzi pentru a discuta despre manifestul politic pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Eu l-am citit şi vă spun cu toată convingerea că acest manifest, acest document va schimba Europa în bine", a declarat Liviu Dragnea la Congresul PES, într-un discurs susţinut în limba română, după o scurtă introducere în engleză.

"Suntem după 15 ani de dominaţie a dreptei care distrus multe valori, a distrus multe speranţe, a distrus multe destine. Au distrus, de asemenea, încrederea în proiectul european. Şi ştim bine că dreapta oriunde în Europa face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european dar trebuie, cu curaj şi tărie, să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea şi, uneori, cum este cazul şi în România, folosind instituţiile de forţă ale statului", a adăugat preşedintele PSD.

El a spus că social-democraţii trebuie să iasă "din defensivă împreună". "În România social-democraţia are 125 de ani de existenţă. Suntem puternici pentru că am rămas fideli valorilor noastre", a mai spus Liviu Dragnea.

PES se reuneşte în Congres vineri şi sâmbătă la Madrid, pentru a-şi confirma oficial candidatul la preşedinţia Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi a-şi adopta Manifestul electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dragnea pes madrid