x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Joi vom adopta prin ordonanță de urgență măsurile pe care le extindem în perioada stării de alertă

Ludovic Orban: Joi vom adopta prin ordonanță de urgență măsurile pe care le extindem în perioada stării de alertă

11 Mai 2020   •   17:00
Ludovic Orban: Joi vom adopta prin ordonanță de urgență măsurile pe care le extindem în perioada stării de alertă
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a declara, luni, în cadrul unei vizite la Curtea de Argeș, că joi va fi adoptată o ordonanță de urgență prin care se vor stabili măsurilor care vor fi prelungite din perioada stării de urgență în cea a stării de alertă.

"În ceea ce priveşte dreptul de care beneficiază un părinte ca să stea cu copilul, va fi valabil până la începutul vacanţei şcolare. (...) Va face obiectul ordonanţei de urgenţă pe care o vom adopta tot joi. Joi practic vom adopta prin ordonanţă de urgenţă toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii şi vom stabili care sunt măsurile pe care le extindem dincolo de situaţia de urgenţă în perioada stării de alertă", a declarat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a făcut un apel la cetățeni ca, după ridicarea stării de urgență, pe 15 mai, să continue să respecte regulile și recomandările autorităților.

×
Subiecte în articol: ludovic orban stare de alerta