x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu pregătește prima remaniere a Guvernului PSD- PNL. Vezi ce miniștri ar urma să fie schimbați (surse)

Marcel Ciolacu pregătește prima remaniere a Guvernului PSD- PNL. Vezi ce miniștri ar urma să fie schimbați (surse)

de Redacția Jurnalul    |    29 Feb 2024   •   13:15
Marcel Ciolacu pregătește prima remaniere a Guvernului PSD- PNL. Vezi ce miniștri ar urma să fie schimbați (surse)
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu pregătește o remaniere guvernamentală de amploare, planificată să aibă loc la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Coaliția a convenit că niciun ministru care intenționează să candideze la alegerile locale sau europarlamentare nu va putea să o facă în timp ce este în funcție, ceea ce va conduce la o remaniere semnificativă.

Într-o mișcare care afectează în mod special PNL-ul, s-a adoptat o regulă nouă, fără posibilitate de derogare, cu care Nicolae Ciucă este de acord: liderii filialelor județene vor fi obligați să intre în cursa pentru funcția de primar sau consilier județean.

Miniștrii care ar putea candida la europarlamentare sau locale:

Miniștri din PNL:

1. Raluca Turcan - ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primăria Sibiu sau la CJ Sibiu.

2. Alina Gorghiu - ministrul Justiției (lider al PNL Argeș): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primărie sau la consiliul județean, dar sursele noastre susțin că Alina Gorghiu își dorește un mandat de europarlamentar.3. Adrian Veștea - ministrul Dezvoltării (Liderul PNL Brașov) - conform regulii din PNL este obligat să candideze la primăria Brașov sau la CJ Brașov. Veștea a venit în funcția de ministru direct din postura de președinte al CJ Brașov.

 

 

4. Sebastian Burduja - ministrul Energiei (liderul PNL București): este candidatul asumat de PNL pentru Primăria Capitalei, în cazul în care liberalii vor merge pe cont propriu.

Miniștri din PSD:

1. Simona Bucura Oprescu - Ministrul Muncii: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

2. Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Lista rămâne deschisă pentru că nu s-au finalizat încă negocierile dintre PSD și PNL, potriviti unor surse citate de Știri pe surse.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu remaniere PSD- PNL