x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: PSD susține impozitarea marilor averi, nu a muncii

Marcel Ciolacu: PSD susține impozitarea marilor averi, nu a muncii

30 Iun 2020   •   15:58
Marcel Ciolacu: PSD susține impozitarea marilor averi, nu a muncii

Președintele interimar al PSD; Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că susține impozitarea marilor averi, nu a muncii. El i-a acuzat pe liberali că îi apără pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor ori cu mașini de lux.

 

„Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată. Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

El a mai afirmat că, din perspectiva social-democraților sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult.

„Așa e normal, așa e echitabil! Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a conchis liderul social-democrat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu impozitare