x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marele client al ANI pleacă de la Justiţie

Marele client al ANI pleacă de la Justiţie

de Eliza Popa    |    31 Iul 2007   •   00:00
Marele client al ANI pleacă de la Justiţie
Sursa foto: LUCIAN TUDOSE/

Guvernul a anunţat,printr-un comunicat sec de presă, că premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis aprobarea incetării, la cerere, incepănd cu 1 august 2007, a raporturilor de serviciu ale secretar general Costel Dorin Todor cu Ministerul Justiţiei.

Guvernul a anunţat, printr-un comunicat sec de presă, că premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis aprobarea incetării, la cerere, incepănd cu 1 august 2007, a raporturilor de serviciu ale secretar general Costel Dorin Todor cu Ministerul Justiţiei.

Ce nu a prezentat Executivul este că respectivul personaj a fost director de Cabinet al Monicăi Macovei, ulterior fiind promovat in poziţia de secretar general, in ciuda faptului că, la cele două promovări successive, nu a depus conform legii declaraţii noi de interese. In plus, in calitatea de secretar general, Todor a luat decizia de a atribui către o societate privată contractul de pregătire profesională pentru aparatul propriu al Ministerului Justiţiei, in ciuda faptului că el insuşi figura pe statele de plată ale respectivei firme, stare de fapt consemnată in declaraţia sa de avere.

Astfel a ajuns Costel Todor primul mare client al proaspăt infiinţatei Agenţii Naţionale de Integritate, intrucăt Conform art. 79, alin. 1, litera a) din Legea nr. 161/2003, "funcţionarul public este in conflict de interese dacă este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice sau juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial".

• Omul Monicăi Macovei, primul mare client ANI - JN 25 iunie 2007

×
Subiecte în articol: politic