x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marele miting liberal s-a răsuflat

Marele miting liberal s-a răsuflat

de Andreea Dumitrache    |    10 Iun 2015   •   22:53
Marele miting liberal s-a răsuflat
Sursa foto: Diana Oros

Cum liberalii nu cred în șansele de a schimba Guvernul și fără o strategie coerentă, ei și-au pus speranțele în mișcările de stradă. Când au aflat, însă, că și PSD a primit autorizație pentru un miting în fața Parlamentului, liberalii au renunțat la protestul lor.

Liberalii spun că negociază votul la moți¬unea de cenzură, om cu om, cu toți parlamentarii puterii, dar nici UNPR și nici minoritățile n-au stat la discuții cu liderii PNL. Surse din partid au declarat că nu duc negocieri cu ceilalți parlamentari din arcul puterii pentru că nici liberalii nu cred în șansele acestei moțiuni care ar trebui să dea jos Guvernul Ponta

„Am încercat, luni și marți, să mai vorbim cu cei din UNPR, dar ne-au refuzat imediat, știm și noi că nu are niciun rost, dar măcar va fi o dezbatere și sperăm să iasă lumea în stradă, în mai multe județe.” La marele protest, anunțat încă de duminică de către co-președintele PNL, Vasile Blaga, au renunțat, pentru că au vrut să evite posibile violențe între cele două tabere. Blaga a spus că nu renunță însă la ideea unui mare protest. „Am decis să nu fim parte la nişte manifestări care să aducă aminte de luna iunie 1990. PSD face ce ştie el cel mai bine, contramanifestaţii, contramitinguri, şi nu am dori să aibă vreun român de suferit, indiferent pe cine susţine. Am decis că în cursul lunii iunie vom organiza un miting mare în Bucu¬reşti”, a declarat liderul liberal după şedinţa Biroului Politic Naţional. Neoficial, surse din PNL au declarat că liberalii au primit autorizație doar pentru 1.500 de persoane, și nu în fața Parlamentului, ci în spate, în zona de pe 13 Septembrie. Liberalii au adoptat și o rezoluție prin care cer demisia Guvernului și alegeri antici¬pate.
 

×