x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaje din Germania pentru PSD şi Guvern

Mesaje din Germania pentru PSD şi Guvern

de Gabriela Antoniu    |    23 Ian 2019   •   08:45
Mesaje din Germania pentru PSD şi Guvern

Aflat în Germania, la Aachen, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de nivelul-record al cursului euro în raport cu leul, dar şi de neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei privind contestaţiile în anulare. Cât priveşte nominalizările pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, Iohannis nu a mai anunţat că le respinge, ci că le studiază.

Klaus Iohannis a fost prezent ieri la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german de la Aachen. După ceremonie, el a fost întrebat dacă propunerile de miniştri la Dezvoltare şi Transporturi, trimise a treia oară de premierul Dăncilă, întrunesc condiţiile pentru numire. "Aceste documente sunt în analiza departamentului de specialitate la Administraţia Prezidenţială şi imediat ce voi reveni în ţară voi discuta şi vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru şi într-un timp rezonabil voi formula un răspuns la aceste propuneri", a răspuns Iohannis.

De asemenea, chestionat pe această temă, şeful statului a afirmat că sunt motive de îngrijorare pentru nivelul-record atins de euro în raport cu leul. “Am spus-o şi nu-mi face plăcere, dar trebuie să o repet: PSD nu se pricepe la economie şi PSD guvernează prost şi rezultatul se vede şi în cursul de schimb. Sunt multe alte date care arată că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi aşa cum îşi doresc românii", a spus Iohannis.

 O altă temă care a adus critici PSD din partea lui Iohannis a fost şi ordonanţa de urgenţă privind contestaţiile în anulare, anunţată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. "Nu ştim exact ce-şi imaginează ministrul Justiţiei să scrie în acea ordonanţă, dar, după părerea mea, dacă doreşte să facă ceea ce a comunicat cât de cât public, chestiunea este cras neconstiuţională. (…) Deci legea nu poate să acţioneze retroactiv. (…) Pe scurt, PSD încearcă de când a venit la putere să caute soluţii pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu şeful lor de partid", a declarat Iohannis.

 


 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis