x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Microbuze noi pentru deputaţi vechi

Microbuze noi pentru deputaţi vechi

23 Feb 2010   •   00:00

Camera Deputaţilor va achiziţiona, la prima rectificare bugetară, opt microbuze pentru transportul deputaţilor, a decis, marţi, Biroul Permanent, aprobând un memorandum intern care precizează că această achiziţie este necesară deoarece vechimea parcului auto nu mai prezintă siguranţă în exploatare.

Potrivit memorandului intern al secretarului general al Camerei aprobat, cu ocazia primei rectificări bugetare, se va redistribui suma de 1.780.000 lei de la obiectivul de investiţii "Definitivarea şi amenajarea parcajului subteran al Palatului Parlamentului" la capitolul "Maşini, echipamente şi mijloace de transport" pentru achiziţionarea a opt microbuze necesare pentru transportul deputaţilor, "ţinând cont de vechimea parcului auto care nu mai prezintă siguranţă în exploatare".

În memorandum se arată că suma poate fi redistribuită deoarece s-a renunţat la realizarea unei staţii de carburanţi deoarece aceasta ar fi implicat cheltuieli cu achiziţia şi instalarea staţiei, pentru asigurarea condiţiilor de mediu şi PSI, cu personalul necesare cu gestionarea şi livrarea în regim de non-stop a carburanţilor.

Memorandumul mai precizează că, la prima rectificare, se va redistribui suma de 4.500.000 lei de la obiectivul de investiţii "Palatul Parlamentului" la obiectivul "Reparaţii capitale aferente activelor fixe", pentru asigurarea fondurilor necesare proiectării şi execuţiei unei centrale de frig şi ventilaţie în interiorul Palatului Parlamentului.

Potrivit memorandumului intern, lista dotărilor independente şi a altor cheltuieli în 2010 cuprinde, pe lângă achiziţionarea a opt microbuze şi reparaţii la centrala de frig, precum şi achiziţionarea a unei remorci pentru tractor, două instalaţii automate de udare zona Izvor a curţii Palatului Parlamentului, o maşină de tuns iarba, două sisteme de climatizare, trei sisteme integrate de vot şi conferinţe. Lista mai cuprinde un seif clasa A pentru păstrarea documentelor secrete de stat - Marca Hesper, un aspirator industrial pentru praf netoxic, 30 de calculatoare PC.

Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2010 este de 243.117.000 lei.

Secretarul Camerei Sever Voinescu a precizat că în şedinţa de marţi secretarul general al Camerei a propus, iar Biroul Permanent a aprobat "defalcarea propriu-zisă a bugetului acordat" şi că "în această perioadă de restrângeri a trebuit să se aleagă din obiectivele" propuse. "În plus, sperăm ca spre sfârşitul anului să existe şi câteva economii din execuţia bugetară şi secretarul general ne-a prezentat câteva idei şi propuneri în acest sens", a spus Voinescu, referindu-se la memorandumul aprobat de Biroul permanent.

×
Subiecte în articol: politic