x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anunț important despre recalcularea pensiilor. „Suntem aproape de finalizare, iar fiecare dosar a fost luat la mână de minimum trei ori”

Anunț important despre recalcularea pensiilor. „Suntem aproape de finalizare, iar fiecare dosar a fost luat la mână de minimum trei ori”

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   18:15
Anunț important despre recalcularea pensiilor. „Suntem aproape de finalizare, iar fiecare dosar a fost luat la mână de minimum trei ori”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut un anunț important pentru pensionarii români privind recalcularea pensiilor. Potrivit ministrului, procesul de recalculare este finalizat în proporție de 99,9%, iar pensionarii vor primi venituri majorate în curând.

„Toate pensiile vor fi recalculate”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV. „Suntem în grafic la Casa Națională de Pensii Publice, casele teritoriale de pensii și minister.”

Ministrul a mulțumit colegilor de la CNPP și casele teritoriale de pensii pentru eforturile depuse, menționând că datele privind drepturile de asigurări sociale sunt aproape complet introduse în format electronic. „Acest proces de digitalizare este aproape finalizat, ceea ce este o veste foarte bună pentru români”, a explicat ministrul.

Simona Bucura Oprescu a subliniat că fiecare dosar a fost verificat de cel puțin trei ori, iar digitalizarea dosarelor va ușura semnificativ relația cu pensionarii. „Aceasta a fost o muncă meticuloasă, o muncă riguroasă, o muncă grea făcută de colegii noștri. După peste trei ani suntem aproape de finalizare, iar colegii noștri au făcut cu atenție acest lucru, fiecare dosar a fost luat la mână de minimum trei ori, fiecare echipă a avut un verificator, astfel încât să ne convingem că datele au fost introduse corect, și sigur programele informatice pe care lucrează colegii noștri au chei de control, au posibilitatea de a verifica dacă datele sunt introduse corect. Noi plecăm de la ideea că această digitalizare și digitizare a dosarelor de pensie sunt procese care ne vor ajuta mult și care ne vor înlesni foarte mult de acum înainte relația cu pensionarii”, a adăugat ministrul.

Ministrul a mai precizat că toate deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie.

„Toate deciziile vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie, în momentul acesta avem deja procesul de reevaluare finalizat, avem modelul noii decizii aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Colegii noștri în acest moment lucrează la nivelul CNPP cu privire la recalculare, softul îl avem și este funcțional, după care, toate aceste decizii, 5 milioane, aproape 5 milioane de decizii vor fi listate.

Ne coordonăm cu cei de la Poșta Română astfel încât să ajungă cât mai repede deciziile la pensionari. Toate vor fi trimise prin Poșta Română, acum colegii noștri de la CNPP discută cu cei de la Poșta Română cu privire la acest proces, la această planificare de trimitere a deciziilor.

Din septembrie toți românii vor primi pensiile majorate ca urmare a recalculării, vor avea pensiile recalculate”, a mai spus Simona Bucura Oprescu. 

×