x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană: John McCain, un titan al politicii americane

Mircea Geoană: John McCain, un titan al politicii americane

26 Aug 2018   •   17:17
Mircea Geoană: John McCain, un titan al politicii americane

Fostul ministru al afacerilor externe Mircea Geoană afirmă că moartea senatorului american John McCain, "un titan al politicii americane", reprezintă o pierdere uriaşă pentru lumea democratică. 

 

"Un titan al politicii americane, un erou, o voce neobosită în favoarea alianţelor bazate pe valori şi un prieten loial al României s-a stins după o boală agresivă şi necruţătoare. John McCain lasă un gol imens în Senatul american şi în comunitatea internaţională. Am avut privilegiul să-l cunosc, să-l admir şi să-i fiu gazdă în România. E o zi tristă pentru noi toţi", a scris Mircea Geoană pe Facebook. 

El a postat de asemenea o înregistrare cu discursul rostit de senatorul american anul trecut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, discurs pe care l-a calificat ca fiind "un adevărat testament politic". 

Senatorul american John McCain, considerat un erou al Războiului din Vietnam şi o figură nonconformistă a politicii americane, a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, de un cancer la creier împotriva căruia a luptat circa un an, a anunţat biroul său, preluat de agenţiile internaţionale de presă. AGERPRES

×