x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miron Mitrea: Din punctul meu de vedere, s-a însăilat o cauză penală

Miron Mitrea: Din punctul meu de vedere, s-a însăilat o cauză penală

13 Mai 2008   •   00:00

Fostul ministru Miron Mitrea a declarat, marţi, la finalul audierii sale de către deputaţii jurişti, că le-a spus acestora că, în opinia sa, Parchetul i-a "însăilat o cauză penală", susţinând că nu poate fi acuzat de mită, şi le-a cerut să ia o decizie în cursul acestei zile pe dosarul său.



Fostul ministru Miron Mitrea a declarat, marţi, la finalul audierii sale de către deputaţii jurişti, că le-a spus acestora că, în opinia sa, Parchetul i-a "însăilat o cauză penală", susţinând că nu poate fi acuzat de mită, şi le-a cerut să ia o decizie în cursul acestei zile pe dosarul său.

"I-am rugat pe colegi, şi cred că toată lumea este de acord, ca astăzi (marţi - n.r.) să se dea o soluţie pe această audiere şi pe dosar de către Comisia juridică şi ea să fie trimisă la plen, conform legii, ca să nu dăm senzaţia că încercăm să ascundem ceva. Le-am prezentat  dosarul din punctul meu de vedere, pentru că fiind foarte simplu, cu ocazia asta vreau să terminăm odată. Dosarul este foarte simplu şi din întrebările procurorilor am ştiut întotdeauna despre ce a vorba, n-a fost niciun secret în dosar. Sigur, oficial, nu m-au anunţat niciodată, şi asta am reproşat Procuraturii. Am prezentat faptele din punctul meu de vedere, am spus că din punctul meu de vedere s-a însăilat o cauză penală, şi că în mod evident nu poate exista mită", a susţinut Miron Mitrea.

El a explicat că nu poate fi vorba de mită pentru că "numirea în funcţie a doamnei Irina Jianu a fost făcută cu trei luni înaintea cumpărării casei şi aproape cu şase luni înaintea începerii lucrărilor".

"Nu putea fi vorba de mită. Până azi nu am vorbit de dosar pentru că nu am fost niciodată audiat oficial. Nu pot fi în niciun caz acuzat de mită. Înşelăciunea cu atât mai puţin, pentru că domnul respectiv nu l-am cunoscut şi când am cerut o întâlnire cu dânsul procurorii au spus că şi dânsul a spus că nu mă cunoaşte. Deci, e clar că dosarul nu există. Asta le-am explicat colegilor", a subliniat Mitrea.

El a spus că juriştii i-au pus întrebări doar despre dosar şi a menţionat că le-a spus membrilor Comisiei că nu doreşte să rămână la dezbaterile Comisiei pe cazul său.

Întrebat ce ar dori să se discute în plen, social-democratul a spus că ar prefera să se discute "cazul" său.
"Cred că cel mai mult aş prefera să se discute cazul, restul, am să mă gândesc până atunci şi am să le spun colegilor mei. Nu sunt un politician de faţadă să spun ceva care să dea bine public că aş dori să se întâmple un lucru sau altul.  Le-am explicat colegilor din Comisie că urmărirea penală a durat doi ani la mine, a început în martie 2006 şi a durat doi ani. Ea a fost infirmată prin decizia Curţii Constituţionale anul acesta, în 2008. Dacă era un dosar care avea ceva şi dacă procurorii doreau să mă trimită în judecată, mă trimiteau de cinci ori. Am spus şi pe aici că aş dori să fiu trimis în judecată. M-am săturat de urmărirea penală, pentru că a fost extrem de neplăcută. Aş vrea să fiu judecat, aş fi dorit să fie trimis dosarul în judecată de multă vreme. Este evident că dosarul a fost ţinut ca să vă dau eu declaraţii presei, foarte dese, pe chestia asta", a spus Mitrea.

Întrebat dacă dosarul său poate fi considerat un instrument de şantaj, Mitrea a afirmat că nu este un instrument de şantaj, menţionând că nu trebuie să se exagereze.
El a apreciat că un dosar politic este foarte greu de definit.
"Eu nu cred că se scoală politicieni dimineaţa şi scriu o listă cu alţi politicieni care să fie după aceea cercetaţi. Cred că lucuruile sunt mult mai deştept făcute", a conchis Mitrea.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic dosarul mitrea