x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mîrza acuză PD-L că practică o epurare politică fără precedent

Mîrza acuză PD-L că practică o epurare politică fără precedent

26 Feb 2010   •   00:00
Mîrza acuză PD-L că practică o epurare politică fără precedent

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că, sub motivaţia necesităţii restructurării personalului din sectorul bugetar, se practică "o epurare politică fără precedent", în funcţii fiind menţinuţi doar angajaţii care au carnet de partid portocaliu.



Mîrza a spus, într-o conferinţă de presă, că la restructurarea personalului bugetar nu se ţine cont de nici un alt criteriu decât cel al apartenenţei la partidul de guvernământ. "Nu există criteriu al valorii, profesiei, specializării. Este o epurare politică fără precedent", a declarat liderul PSD Suceava, citat de Mediafax.

El a susţinut că la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, unde vor fi restructurate peste o sută de posturi, vor fi daţi afară cei care nu au aplaudat suficient PD-L.

"Acolo nu mai sunt de mult membri ai PSD, decât poate doi-trei. Acum vor da afară pe cei care nu au aplaudat suficient PDL în campania electorală", a afirmat Mîrza. El a mai spus că PSD Suceava va uza de mijloacele parlamentare pentru a soluţiona cazul directorului adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Silvia Boliacu, care nu este primită în sediul instituţiei deşi a câştigat postul în urma unui proces.

Silvia Boliacu a preluat postul de director adjunct în urma unui examen, având susţinerea PSD, dar a fost destituită din funcţie după ce PSD a ieşit de la guvernare. Ea a fost repusă în funcţie printr-o hotărâre judecătorească şi o decizie a ANAF, dar nu a fost primită în instituţie, fiind informată de la poartă că a fost detaşată la Fălticeni.

Mîrza a declarat că în acest caz nu a fost luată nici o poziţie din partea prefectului Sorin Popescu sau a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

×
Subiecte în articol: politic